Lakers pas na verlenging langs Rockets

Door

Voor de eerste keer dit seizoen moesten de Los Angeles Lakers een verlenging spelen. Tegen de Houston Rockets stond het namelijk na de reguliere speeltijd 98-98. Maar ondanks alle geluiden over mogelijke trades die nodig zijn, pakten de Lakers, onder leiding van Kobe Bryant en Pau Gasol, uiteindelijk een 114-106 overwinning in het Staples Center.

Eerder in de week had Bryant een gesprek met Gasol: ,,Het is tegen zijn natuur. Hij is een witte zwaan. Wij hebben hem nu meer als donkere zwaan nodig.” Bryant doelde hiermee op de agressiviteit van Gasol welke nog wel eens ontbreekt.

Tegen de Rockets reageerde de Spanjaard op de vraag van zijn teamgenoot door 6 van zijn 26 punten in de verlenging te scoren en totaal 16 rebounds te pakken. Gasol zelf over zijn optreden: ,,Ik moet gewoon agressiever zijn. Ik moet meer betrokken zijn in het spel om bij te kunnen dragen. Anders speel ik niet tot mijn mogelijkheden.”

Na twee verloren wedstrijden in vier dagen, tegen de Celtics en de Kings, was deze overwinning hard nodig. Het kwam tegen een team met veel blessures, maar dat vocht voor elk punt. Met 5,5 seconden te gaan in het vierde kwart maakte Luis Scola, 24 punten en 15 rebounds, gelijk door de score naar 98-98 te brengen.

Lamar Odom, 20 punten en 20 rebounds, had nog een kans om de wedstrijd te beslissen tijdens de reguliere speeltijd met een laatste schot. Deze mislukte echter, wegens gebrek aan communicatie volgens Odom: ,,We moeten communiceren. We spelen allemaal al zo lang basketball, maar we spelen het nu niet zoals het gespeeld moet worden. We communiceren te weinig.”

Door het goede optreden van Gasol in de verlenging bleven de Rockets uiteindelijk met lege handen achter. Het betekende voor hun de derde nederlaag op rij. De Rockets staan hierdoor elfde in het westen met 22-28. Met alle blessures lijkt het onwaarschijnlijk dat het team dit jaar de play-offs gaat halen. Woensdagavond nemen ze het op tegen de Jazz in Utah.

De Lakers blijven dankzij de winst tweede in het westen met de Mavericks als eerste belager. Met 34-15 staan ze nog een flink stuk achter de San Antonio Spurs welke ze donderdag in eigen huis ontvangen. Met alle kritieken over de verloren wedstrijden tegen de Celtics en de Heat lijkt dit de kans voor de Lakers om zich te bewijzen.

Zie hier de samenvatting tussen de Rockets en de Lakers.

Foto: ecodiario.eleconomista.es

Ook leuk om te lezen