SportAmerika Football Pool - Tua en de Dolphins zorgden voor een upset

Football pool: twee koplopers na week 9

Door

Wekenlang kon Vincent Vrijsen genieten van zijn alleenheerschappij in de SportAmerika Football Pool. Na de afgelopen speelronde kwam daar echter verandering in. Tobias Kappelle kwam langszij door 12 punten te scoren tegenover 10 van Vrijsen. De weekwinnaar was Frenk Veldwijk. Evenals Tom Montijn voorspelde hij 13 duels correct. Echter, met 40 punten zat Veldwijk dichterbij de totaalscore van MNF (57). Overigens wist geen enkele deelnemer de shootout te voorspellen die het werd. De verrassingen van deze week kwamen uit Buffalo, Washington, New Orleans en Miami.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 9
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 9

Tien zekerheidjes in week 9

Waar we vorige week nog veel upsets en dubbeltjes op hun kant hadden, waren er deze week tien (!) zekerheidjes. Voor velen gingen bijna al deze duels goed. Er waren echter vier duels die een upset bleken of waarbij het iedere kant op kon vallen. De grootste upset was de sterke overwinning van Miami op Arizona. Rookie quarterback Tua Tagovailoa speelde zeer goed en de Miami defense gaf Kyler Murray een moeilijke avond. De andere upset was ook een ontmoeting tussen de AFC East en de NFC West: de Bills tegen de Seahawks. De Seattle defense is notoir slecht, maar Josh Allen legde ze pas echt op de pijnbank. Zijn goede spel en imposante statistieken leverden hem de titel “AFC Offensive Player of the Week” op. Bij de duels tussen New York en Washington en de Saints en Buccaneers waren de meningen ietwat verdeeld. Echter, men neigde vooral richting de teams die uiteindelijk verloren: Washington en Tampa Bay. Volgende week wordt het niet veel makkelijker met duels als Giants vs. Eagles, Buffalo vs. Arizona, Seahawks vs. Rams en Bears vs. Vikings. Lees onder de afbeelding welke upsets onze NFL-redactie verwacht!

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 9
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 9

Week 10 upsets

Chris van Dijk: de Los Angeles Chargers verslaan de Miami Dolphins

We genieten al de hele tijd van Herbert, maar in de slotfase gaat het steeds fout. Daar komt nu verandering in. Miami komt een minuut voor tijd op voorsprong, waarna Herbert zijn oortje uit zijn helm haalt. Zonder invloed van Lynn scoort hij dit keer wel de winnende touchdown.

Vorige week voorspelde Chris de Jets over de Patriots fout (30-27). Overall record: 4-4

Luuk Dokter: de Houston Texans verslaan de Cleveland Browns

Ik begeef me hier op glad ijs. Volgens de zogenaamde Baker Mayfield cycle (die bestaat echt, klik hier) komt er namelijk een goed duel aan voor de voormalig first overall pick. Het zou echter ultiem des Browns zijn om te verliezen van een vleugellam team als de Texans. DeAndre Hopkins wordt node gemist en ondanks de aanwezigheid van Will Fuller V is DeShaun Watson het enige licht dat nog schijnt in Houston. Komend weekend hebben ze echter het beste van het spel tegen de Browns.

Vorige week voorspelde Luuk de Bills over de Seahawks correct (44-34). Overall record: 3-5

Ton de Vries: de Carolina Panthers verslaan de Tampa Bay Buccaneers

Al weken zit de ploeg uit Charlotte dichtbij een upset. Ondanks dat McCaffrey ontbreekt, zal de offense onder leiding van Joe Brady weer punten gaan scoren. Tampa Bay had het offensief heel zwaar tegen de Saints; dat heeft er flink ingehakt bij de Bucs. Carolina gaat eindelijk een manier vinden om een goede wedstrijd ook winnend af te sluiten.

Vorige week voorspelde Ton de Dolphins over de Cardinals correct (34-31). Overall record: 3-5

Toon Aerts: de Los Angeles Rams verslaan de Seattle Seahawks

De Seahawks hebben een stevige tik gekregen tegen de Bills en hun defensie oogt kwetsbaarder dan ooit. Met tegenstanders als Woods en Kupp wordt het opnieuw zweten voor de Seattle secondary. Bovendien kunnen Wilson en co niet elke week 40 punten scoren. Ze gaan daarom ten onder tegen divisierivaal LA.

Vorige week voorspelde Toon de Colts over de Ravens fout (24-10). Overall record: 0-8


Cover foto: Chris Corduto/Getty Images

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool. Beluister nu de SportAmerika NFL Podcast op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen