Flyers vernederen Islanders: 7-0

Door

Stanley Cup Finals - Chicago Blackhawks v Philadelphia Flyers - Game ThreeWat waren ze trots op Long Island na hun 5-1 overwinning op de New Jersey Devils, maar amper twee dagen later staan de Islanders alweer met beide voetjes op de vloer. Philadelphia versloeg de Islanders in New York namelijk met 7-0 en dat was de grootste shutout loss die de ploeg ooit in eigen huis leed.

Na de eerste periode kon de wedstrijd eigenlijk nog alle kanten op, want de Flyers stonden pas met 1-0 voor en de Islanders hadden een twee minuten durende 5-on-3 verprutst, maar het momentum van de wedstrijd wel in handen. Dat was echter niet van lange duur, want nadat Claude Giroux in de eerste periode na 26 seconden de score opende, was het nu al na 15 seconden raak door Matt Read.

De ban bleek gebroken en er was voor Islanders goalie Evgeni Nabokov geen houden meer aan. Na de tweede periode was de tussenstand al 4-0 en onder meer twee doelpunten van Daniel Briere (foto, archiefbeeld) brachten de eindstand op 7-0. Na een uitstekende start met vijf overwinningen in de eerste acht wedstrijden zijn de Islanders definitief afgekoeld. Ze wonnen van de afgelopen zeven duels er maar twee.

Silfverberg

Zijn naam klinkt als een bad guy uit een Bondfilm in de jaren tachtig, maar het was toch echt Jakob Silfverberg die de Ottawa Senators in de shootout voorbij de Devils hielp. De jonge Zweed is een van de grote talenten van de ploeg uit de Canadese hoofdstad, die duidelijk worstelt met de langdurige uitschakeling van sterspeler Erik Karlsson. In meer dan twee uur ijshockey sinds zijn blessure scoorden de Sens welgeteld één doelpunt, dat wel genoeg bleek om New Jersey met 2-1 (SO) te verslaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen