Flyers bouwen intensief aan vernieuwd team

Door

De Philadelphia Flyers zijn druk bezig om hun team een complete metamorfose te laten ondergaan voor het volgende seizoen. Zo hebben ze een nieuwe keeper vastgelegd voor een aantal jaar en zijn twee grote namen uit team van afgelopen seizoen geruild voor vers bloed en een aantal picks in de drafts van 2011 en 2012.

Ruim twee weken geleden werd al bekend dat de Flyers Ilya Bryzgalov hadden aangetrokken in een trade met de Phoenix Coyotes. De toenmalige verbintenis met de goalie liep echter op 1 juli as. dus er moest nog wel een overeenkomst worden gesloten over de verlenging van het contract.

Deze overeenkomst kwam afgelopen donderdag tot stand, al willen de Flyers nog geen mededelingen doen over de duur en de waarde van het contract. Volgens TSN zou het echter gaan om een negenjarig contract met een totale waarde van 51,5 miljoen dollar.

Het afgelopen seizoen hadden de Flyers veel problemen met hun keepers en kon men geen echte keuze maken wie nu de eerste keeper werd. Volgens general manager Paul Holmgren is die twijfel nu weggenomen met het aantrekken van Bryzgalov en gaan de 31-jarige Rus en de jonge Sergei Bobrovski het komende seizoen de goalie-tandem van de Flyers vormen.

Tegenover de komst van een grote naam binnen het team van Philadelphia staat ook het vertrek van twee sterspelers. De Flyers hebben door middel van trades namelijk afscheid genomen van hun captain Mike Richards en van All-star center Jeff Carter.

Richards verkast naar de Los Angeles Kings in ruil voor right winger Wayne Simmonds, center Brayden Schenn en een pick in de tweede ronde van de draft in 2012. Carter zal op zijn beurt vanaf volgend seizoen uitkomen voor de Columbus Blue Jackets, want hij werd geruild voor right winger Jakub Voracek, de achtste pick in de draft van 2011 en een pick in de derde ronde van deze draft.

Voor Holmgren was het een bijzonder lastige beslissing om deze trades te maken. Hij kent beide jongens namelijk bijzonder goed aangezien hij in het seizoen 2002-2003 verantwoordelijk was voor de scouting van beide spelers en hij het laatste woord had in hun picks tijdens de draft van 2003. Hij neemt dan ook met pijn in zijn hart afscheid:

„Dit waren de moeilijkste twee telefoongesprekken die ik ooit heb gemaakt. Ik heb ze allebei hoog zitten en een dergelijke beslissing maakt dit werk dan ook zo gecompliceerd,” aldus een emotionele Holmgren. „Mike en Jeff waren zeer ontdaan en het telefoongesprek was voor hen dus net zo moeilijk als voor mij. Het zijn twee fantastische spelers en ze zullen zeker productieve centers worden voor hun nieuwe teams.”

De reden voor het vertrek van deze twee sterspelers ligt eigenlijk bij het aantrekken van Bryzgalov. De Flyers wilden een nieuwe kern van het team neerzetten met een wereldgoalie en een ijzersterke verdediging en op basis daarvan het team verder uitbouwen. Op de center-positie hadden de Flyers naar eigen zeggen te veel goede spelers, waardoor men dus twee centers heeft getrade om meer balans in het team te krijgen, onder andere door middel van meer kwaliteit op de flanken.

Foto: thehockeynews.com

Ook leuk om te lezen