Derek Fisher nieuwe coach New York Knicks

Door

Memphis Grizzlies v Oklahoma City Thunder - Game Two

De lange zoektocht is ten einde. De New York Knicks zijn voor de komende seizoenen verzekerd van een coach. Derek Fisher wordt later deze week gepresenteerd en krijgt een contract voor vijf jaar ter waarde van 25 miljoen dollar, zo melden verschillende media.

Nadat Steve Kerr de voorkeur gaf aan een verblijf bij de Golden State Warriors werd de aandacht volledig verlegd naar Fisher. Het is de eerste grote zet sinds Phil Jackson aangesteld is bij het team uit de Big Apple. “De laatste twee zomers hebben Derek en ik gesprekken gevoerd over de volgende stap in zijn carrière,” zei The Zen Master eerder deze week tijdens een persconferentie.

Na achttien succesvolle jaren als speler werd verwacht dat Fisher na afloop van dit seizoen zou gaan stoppen. Tijdens zijn loopbaan pakte hij vijf kampioenschappen, allen met de Los Angeles Lakers, allen onder de vleugels van Phil Jackson.

Het is opvallend om te zien dat er na Jason Kidd wederom een speler rechtstreeks als coach aangesteld wordt, zonder enige ervaring als coach. Het meest gehoorde argument is dat Fisher, net als Kidd, een natuurlijke leider is. Ook heeft hij ervaring als president van de NBAPA.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen