Favre ontloopt hoge straf in seksschandaal

Door

Naast zijn teleurstellende seizoen op het veld kreeg Minnesota Vikings-quarterback Brett Favre woensdagavond buiten het veld goed nieuws te horen.

In de zaak rondom het seksschandaal met New York Jets-medewerker Jenn Stergereen deed de NFL woensdagavond uitspraak. De NFL-ster kreeg een boete van 50.000 dollar opgelegd, aangezien de rol van Favre niet duidelijk kon worden gemaakt.

Voor de quaterback was dit een meevaller. Dit seizoen, volgens Favre echt zijn laatste, kende weinig hoogtepunten. Zijn reeks van achtereenvolgende wedstrijden als starter kwam tot een einde en moest meerdere malen een wedstrijd geblesseerd verlaten.

Aan het begin van het seizoen kwam daar ook ‘seksgate’ bij. Gedurende zijn periode bij de New York Jets zou hij, volgens Sterger, de Jets-verslaggeefster diverse seksueel getinte smsjes hebben ontvangen. Daarnaast zou Favre haar ook nog eens pikante foto’s gestuurd hebben.

De NFL stelde vast dat Favre zich niet had misdragen in zijn werkomgeving en had hem daar alleen boete gegeven aangezien de quaterback ‘niet had meegewerkt aan het onderzoek.”

Waar Favre de boete zonder morren accepteerde, is de advocaat van Sterger woedend. Hij voelt dat de NFL de hand boven het hoofd houdt van de 41-jarige quaterback.

Foto: technorati.com

Ook leuk om te lezen