Fantasy Factory: Scoutlijstje voor 2015

Door

fantasy factory

Sinds zijn intrede in de NBA houd ik Jimmy Butler wat extra in de gaten. De shooting guard heeft wat speciaals. Zijn energie, inzet en atletische vermogen maakten hem snel geliefd bij basketballiefhebbers en vooral Bulls-fans. Wat hij dit seizoen laat zien was schier onmogelijk te voorspellen voorafgaand aan dit seizoen. Butler is met 21,7 punten per duel topscorer bij de Chicago Bulls. En dat in een team waar aanvallend gelauwerde spelers als Derrick Rose en Pau Gasol het veld met hem delen! Het maakt basketball leuk. En fantasy basketball al helemaal. Je bekijkt wedstrijden niet alleen voor de spanning, maar ook als een soort scout voor je eigen team. De onderstaande namen zullen waarschijnlijk niet dezelfde stappen zetten als Butler, maar het zou zomaar kunnen.
2014 NBA Finals - Game Four

Danny Green
Sinds zijn eerste Finals optreden tegen de Miami Heat twee seizoen geleden is de naam van Danny Green welbekend bij de gemiddelde fan, evenals zijn dodelijk driepuntschot. Zijn coach kan als geen ander het maximale halen uit zijn spelers en dat is bij Green niet anders. Hij is van een role player uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het succes van San Antonio Spurs. Niet langer is hij alleen van waarde vanachter de driepuntlijn, maar ook in verdedigend opzicht staat de shooting guard, die ook als forward kan spelen, zijn mannentje. Dit seizoen is hij goed voor 1.2 blocks, 1.4 steals en 2.4 driepunters. Daarnaast heeft hij in meerdere duels laten zien een betere scorer te zijn dan sommige hem zullen geven. In drie van zijn afgelopen tien duels scoorde hij meer dan twintig punten. Het zou zomaar kunnen dat coach Greg Popovich het komende jaar steeds meer vertrouwt op Green als go-to guy, zoals ook Kawhi Leonard die stap heeft gemaakt.

Robert Covington
Volgens de gegevens van ESPN is Covington nog beschikbaar in meer dan de helft van de fantasyleagues. Dat is opmerkelijk, want de power forward is een van de betere pick-ups die je dit seizoen kon doen. Sinds hij start voor de Philadelphia 76ers behaalt hij gemiddeld 15,1 punten, 6 rebounds, 2.8 driepunters, 1.6 steals en 0.9 blocks. Zijn schotpercentage is niet geweldig en in zijn laatste duel raakt hij slechts één van zijn elf schoten. Op mijn scoutlijstje staan nog wel wat meer vraagtekens bij Covington. Zo is het lang niet zeker of zijn basisplaats vast houdt in de continu veranderende basisopstelling van de Sixers. Maar de 24-jarige vent is een fantasytalent om in de gaten te houden dit jaar.

4 Reacties
 1. Mark Meijering 7 jaar ago

  Andrew Bogut speelt ook al weer en Marcus DeRozan gaat volgende week ook spelen.
  Heb trouwens liever Wiggins dan Martin. De eerste speelt geweldig de laatste weken!

  • Daan 7 jaar ago

   Jep, Andrew Wiggins is lekker bezig. De frontcourt situatie bij de Warriors, waar Draymond Green ( top top top) zijn minuten gaat behouden en David Lee en Andrew Bogut minuten gaan inleveren. Lee is het niet waard om in je team te hebben en Bogut alleen als je wanhopig zoekende bent naar blocks. Rudy Gobert en Nurkic zijn betere opties. Hoewel JaVaaaaale MgGeeeeee ook binnenkort weer minuten gaat maken bij de Nuggets.

 2. Mark Meijering 7 jaar ago

  Geloof niet in JaVale eerlijk gezegd. Geef mij maar Nurkic.
  Wat betreft de Warriors, Draymond Green (heb hem in een aantal leagues) zie ik inderdaad geen minuten verliezen. Waarbij ik Bogut hoger inschat dat Lee. We zullen zien.
  wat vind je van DeRozan?

  • Daan 7 jaar ago

   DeRozan is niet mijn favoriete fantasy speler, omdat zijn stats redelijk eenzijdig zijn. Hij scoort veel en is één van de beste spelers vanaf de vrije worp lijn met bijna acht stuks per wedstrijd tegen een percentage van 82. Echter doet hij je team ook pijn door zijn gebrek aan driepunters en assists, die andere SG wel leveren.

   Krijg je hem gratis of voor een schijntje, prima. Maar DeMar is geen speler waar je hoofdprijs voor wilt betalen. Zijn aanstaande terugkeer zou er overigens toe kunnen leiden dat de stats van Kyle Lowry iets omlaag gaan, waardoor nu een mooi moment is voor een sell-high.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen