Boston kandidaat voor Olympische Spelen 2024

Door

Boston2024_Logo

Boston heeft zich officieel kandidaat gesteld als stad voor de Olympische Spelen van 2024. Dat maakte het Amerikaanse Olympische bestuur donderdagavond bekend. De stad in de staat Massachusetts kreeg de voorkeur boven San Francisco, Los Angeles en Washington D.C.

De deadline voor andere steden is september. Inmiddels heeft Rome zich ook al kandidaat gesteld en hebben onder andere Parijs, Berlijn, Johannesburg, Casablanca, Melbourne en Istanbul interesse getoond in het organiseren van het evenement.

De plannen van de stad Boston met het organiseren van de Spelen zijn nog niet heel concreet. Het enige wat de organisatie heeft laten weten is dat zij graag een compacte Spelen zouden willen organiseren, waar alle sporten dicht bij elkaar worden afgewerkt.

Een schatting van de mogelijke kosten is wel gemaakt. In totaal zullen de Spelen de Beantown zo’n $ 18 miljard kosten, waarvan het opknappen van openbaar vervoer het grootste gedeelte in beslag zal nemen (13 miljard).

Met die schatting zullen de Spelen, als het in Boston afgewerkt zou worden, één van de goedkoopste edities worden van de laatste jaren.
Screen Shot 2015-01-09 at 4.21.53 PM

Maar tussen de schatting van de kosten en de uiteindelijke kosten ligt een groot verschil, wijst onderstaande grafiek uit.

Screen Shot 2015-01-09 at 4.22.30 PM

Ook leuk om te lezen