Faneca gaat met pensioen

Door

Alan Faneca, guard van de Pittsburgh Steelers, heeft er in de laatste weken van het seizoen geen geheim van gemaakt dat het wel eens zijn laatste kunnen zijn in de NFL. Woensdag hakte hij de knoop door en kondigde aan dat hij op pensioen gaat na 13 seizoenen in de NFL.

,,Van de harde tijden tijdens training camp tot het winnen van een Super Bowl, de herinneringen zijn eindeloos,” zei Faneca. ,,Maar de herinnering waar ik het meest van zal genieten is die van de vele vriendschappen die ik heb gesmeed.”

De voormalige Pittsburgh Steeler en New York Jet speelde zijn laatste seizoen bij de Arizona Cardinals. Faneca startte iedere wedstrijd van zijn laatste negen seizoenen en eindigde met 144 opeenvolgende wedstrijden als starter. ,,Het is ongelooflijk als je de brutaliteit van zijn positie kent, zeker omdat hij als pulling guard speelde,” zei Arizona coach Ken Whisenhunt.

Faneca mocht in ieder seizoen tussen 2001 en 2009 in de Pro Bowl spelen. Whisenhunt gelooft dat er geen twijfel is dat Faneca in de Hall of Fame zal eindigen. De coach zei ook dat de Cardinals op nog een jaar met Faneca hoopten, maar ze respecteren toch de beslissing van de speler.

Faneca bedankt iedereen voor zijn loopbaan, en zelfs de reporters van de sport werden niet vergeten. ,,Die mannen werken hard en hebben me altijd met respect behandeld,” zei de guard. ,,Ik wil ook de fans bedanken. Het geroep van het publiek liet mijn motor draaiende, meer dan de fans zelf weten.”

Foto: i2.cdn.turner.com

 

Ook leuk om te lezen