‘Tractor’ Traylor dood aangetroffen

Door

Robert Traylor, voormalig NBA en University of Michigan center, is overleden. Hij was nog maar 34 jaar. Traylor werd ‘de tractor’ genoemd door zijn postuur. Hij werd omschreven als de vriendelijke reus met de innemende glimlach en speelde zeven seizoenen in de NBA.

De politie in San Juan, Puerto Rico, zei dat Traylor woensdag werd gevonden op de grond van de slaapkamer in zijn appartement. Zowel de politie als zijn huidig team, de Bayamon Cowboys, zeiden dat hij al enkele dagen vermist was. Hij bezweek kennelijk aan een hartaanval.

,,Hij was een leider van het team,” zei Cowboys’ manager Jose Carlos Perez. ,,Hij was zeer, zeer vriendelijk. Hij kwam met iedereen overeen en de fans waren er gek van.”

Traylor werd gedraft door de Dallas Mavericks met de zesde keuze in de NBA draft van 1998, maar zijn rechten werden onmiddellijk getrade aan de Milwaukee Bucks, een deal waar de Mavericks Dirk Nowitzki voor kregen. Hij speelde voor de Bucks in zijn eerste twee seizoenen en later nog bij de Cleveland Cavaliers, Charlotte Bobcats en New Orleans Hornets.

Wat iedereen zich het best kan herinneren over Traylor zijn z’n uitzonderlijk grote voeten en handen. ,,Ik herinner me nog de eerste keer dat ik zijn hand schudde,” zei ex-Michigan teamgenoot Fife. ,,Ik kon met mijn schoenen aan in zijn schoenen staan.”

Foto: i.cdn.turner.com

 

Ook leuk om te lezen