Explosies Boston: Bruins afgelast, Red Sox geschokt

Door

Aanslag BostonDe NHL heeft naar aanleiding van de bomaanslagen in de straten van Boston de wedstrijd tussen de Ottawa Senators en de Boston Bruins afgelast. De organisatie betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers. De wedstrijd tussen de Senators en de Bruins zou rond 1:00 uur Nederlandse tijd beginnen in de TD Garden in Boston. De NHL zal in een later stadium een nieuwe datum bekendmaken.

Reacties Red Sox-spelers
Ondertussen beginnen de eerste reacties van sporters uit Boston binnen te druppelen. Jacoby Ellsbury en Shane Victorino, beide outfielders van de Boston Red Sox, deelden via Twitter hun medeleven met de slachtoffers. Red Sox derde honkman Will Middlebrooks liet via Twitter weten dat Boston ‘the wrong city to mess with’ is, na eerder eveneens aangegeven te hebben geschockt te zijn door de gebeurtenissen.

Oude appartement Papelbon
Ook voormalig Red Sox-speler Jonathan Papelbon, momenteel met de Philadelphia Phillies in Cincinnati, heeft al gereageerd op de explosies. Papelbon woonde in zijn Boston-jaren boven het populaire steakhouse Abe and Louie’s, de plaats waar een van de twee explosies plaatsvond. “Ik zit er naar te kijken en denk, damn, daar woonde ik. Heel surrealistisch”, aldus de voormalig closer van de Red Sox tegenover MLB.com.

Na de explosies ging Boston in ‘lockdown’-modus. Als onderdeel daarvan werd ook Bostons internationale luchthaven Logan Airport, gesloten voor al het vliegverkeer, waardoor ook de Red Sox, die morgen een wedstrijd in Cleveland moeten spelen, vertraging opliepen. Het vliegverkeer rond Boston werd echter rond middernacht Nederlandse tijd langzaam hervat. Voorafgaand aan Red Sox @ Indians zal er stilgestaan worden bij de slachtoffers van de aanslag.

Boston werd maandag getroffen door een dubbele bomaanslag nabij de finishlijn van de Boston Marathon, die traditioneel op Patriots Day wordt gehouden. Op het moment dat de bommen afgingen waren de wedstrijdlopers al ongeveer twee uur binnen, maar er moesten nog duizenden deelnemers finishen. Ook stonden er nog toeschouwers langs de route. De explosies hebben aan minstens twee mensen het leven gekost, terwijl er nog tientallen gewonden worden behandeld in de ziekenhuizen van Boston.

Ook leuk om te lezen