Eerste zege voor Kobe, Blazers vermorzelen Sixers

Los Angeles Lakers v Charlotte BobcatsWeinig aansprekende wedstrijden tijdens het zaterdagprogramma, maar wel veel hoogtepunten. Zo won Kobe Bryant zijn eerste wedstrijd sinds zijn rentree met de Los Angeles Lakers van de Charlotte Bobcats. Daar zag het lang niet naar uit, maar met The Black Mamba als point guard en een sterk slotoffensief mochten de Lakers na drie opeenvolgende nederlagen weer eens zegevieren: 88-85.

Waar het tot aan de rust gelijk opging, namen de Bobcats na rust afstand van de Lakers. Een laag schotpercentage (slechts 39 procent) en veel turnovers (7 en 6 voor Kobe en Gasol) lijkt lange tijd de hoop op een overwinning te voorkomen. Als de achterstand oploopt tot negen punten, grijpt Vino in. Hij scoort in de wedstrijd bijna een triple-double met 21 punten, zeven rebounds en acht assists. In het vierde kwart komen de Lakers in de slotminuten langszij en pakken voor het eerst een voorsprong.

Met een wanhoopspoging probeert Ben Gordon de stand bij 88-85 nog gelijk te trekken, maar die poging mislukt door een sterke verdediging van Bryant. Het aantal genomen en geraakte vrije worpen van de Lakers gaf de doorslag voor de zege: 21 uit 23. Tel daarbij de slechts vijf uit acht geraakte vrije worpen en twee uit dertien rake driepunters van de Bobcats bij op en je hebt een LA-zege. Saillant detail: bij winst van de Bobcats waren zij naast de Celtics en Spurs de enige franchise geweest die een .500 of hoger winstpercentage tegen de Lakers hebben.

Tip-Off
De streak gaat verder in Rip City. Na een gelijkopgaande eerste helft vermorzelde de Portland Trail Blazers de arme Philadelphia 76ers in het derde kwart (40-15). De score zou uiteindelijk oplopen tot een monsterachtige 139-105 in de thuishaven van de Sixers. De Blazers scoorden daarnaast een franchiserecord van 21 driepunters, waarmee ze het enkele weken oude record van 17 verbraken. Grote man was uiteraard weer LaMarcus Aldridge met 20 punten en 16 rebounds. Ook opvallend: Dorell Wright, hij schoot vijf uit vijf (allemaal driepunters) in slechts tien minuten speeltijd.

Three Point Play

• Even leek het erop dat de Cavaliers Miami Heat ging verrassen in het vurige Miami. Na een mooie comeback namen ze halverwege het vierde kwart brutaal de leiding. Toen was het echter MVP LeBron James die de duimschroeven wat aandraaide en haast routineus de zege (114-107) binnenhengelde voor de verdedigend kampioen. Bosh, Wade en James waren ieder goed voor minstens twintig punten, terwijl Ray Allen als zesde actieve speler de 24.000-puntengrens passeerde.

• De New York Knicks sleepten een uitermate belangrijke wedstrijd binnen. Tegen de nummer drie uit de Eastern Conference, Atlanta Hawks, werd met 111-106 gewonnen. Carmelo Anthony had een sterke wedstrijd met35 punten. Bij de Hawks was het de net teruggekeerde Lou Williams die on fire was. Hij scoorde 27 punten (waaronder zes driepunters) in 28 minuten. De driepunterstreak van Kyle Korver is ook weer met een wedstrijd verlengd. Hij raakte er ditmaal vier.
  • De Clippers boekten een regelmatige zege op de Washington Wizards, die een masterclass kregen van Chris Paul. Behalve overmatig scoren (38 punten, elf uit veertien pogingen), deelde hij ook weer twaalf assists uit. Het leverde weer een aantal fijne dunkjes en een makkelijke zege op. De enige Wizards-speler die iets terug kon doen, was John Wall. Met 24 punten en twaalf assists nam hij het gros voor zijn rekening in de 113-97 nederlaag.

Stat of the Night
Chris Paul: 32 MIN, 38 PTS, 12 ASS, 3 REB, 3STL, 2 TO, 11/14 FG, 5/7 3PM, 11/11 FT

Niet voor niets was Jeremy Evans twee jaar geleden de winnaar van de dunkcontest.

Meyers Leonard moet krijgt een wake-upcall van de scheidsrechters.