Eerste training Ricky Rubio bij Timberwolves

Door

Ricky Rubio heeft zijn eerste training van het seizoen erop zitten. Het was voor het eerst dat de Spaanse guard op het veld stond sinds hij medio maart in een wedstrijd tegen Los Angeles Lakers de kruisband van zijn linkerknie afscheurde. De 22-jarige Rubio maakte vorig seizoen zijn debuut in de NBA. Het is nog onduidelijk wanneer hij terug zal keren in wedstrijdverband. Vandaag zal hij wederom meetrainen en dan is het afwachten op de reactie van zijn lichaam.

In het nog maar net gestarte seizoen, waarin bijna iedereen bij de Timberwolves ondertussen al een blessure heeft opgelopen, is een rentree van Rubio goed nieuws. Het samenspel met sterspeler Kevin Love in de eerste maanden was veelbelovend en nu de Wolves meer ervaren spelers in huis hebben gehaald moet de ploeg een gooi doen naar een plaats bij de eerste acht in de zware Western Conference.

Coach Rick Adelman was tevreden met wat hij zag in de eerste training van zijn pupil. “Alles is er nog. Spelinzicht, passing. Dat heeft hij vandaag wel laten zien. Hij passte de bal heel erg goed, op de juiste plekken. Dat is iets wat hij altijd zal houden. Het zal meer om zijn conditie gaan en hoe lang hij mee kan in het tempo van een wedstrijd. Dat is de grootste stap nu die hij moet zetten.”

Ook leuk om te lezen