Eerste dag bowl seizoen: drie takeaways

byu-utah

De eerste speeldag van het college football bowl seizoen is voorbij. Maar liefst zes bowlgames zijn gespeeld. Alle wedstrijden waren op hun eigen manier de moeite waard. Wij zetten de drie meest opmerkelijke zaken van de eerste speeldag voor je op een rijtje.

Appalachian State wint eerste bowl ooit
Voor Appalachian State was het gisteren een memorabele dag. Doormiddel van een fieldgoal in de laatste seconden werd Ohio verslagen in de Camellia bowl: eindstand 31-29. De spelers vierden de zege alsof ze de nationale titel hadden binnengesleept. Een prachtig football-moment.

Appalachian State viert feest na winnende fieldgoal

Utah wint Las Vegas bowl op knotsgekke wijze
Zoals eerder op sport Amerika voorspeld werd, was de Las Vegas bowl zeer de moeite waard. BYU opende de wedstrijd met vijf opeenvolgende turnovers. Utah verzilverde deze cadeautjes allemaal met een touchdown. Stand na 15 minuten football: 35-00 in het voordeel van Utah. De resterende 45 minuten lukte het Utah niet meer om te scoren. BYU kwam terug tot 35-28, maar kon de comeback in het vierde kwart niet voltooien.

Beste game van de dag
De normaal gesproken nikszeggende Celebration bowl was mogelijk de game van de dag. North Carolina A&T kwam op een vroege 14-00 voorsprong. Maar Alcorn State bleef strijden waardoor het tegen het einde van het vierde kwart nog slechts met 41-34 achter stond. Uiteindelijk kwamen de Alcorn State Braves negen yards tekort om de wedstrijd gelijk te maken.

Overige uitslagen
New Orleans Bowl: Louisiana Tech – Arkansas State 47-28
New Mexico Bowl: Arizona – New Mexico 45-37
Cure Bowl: San José State – Georgia State 27-16

Schedule
Vandaag (zondag 20 december) zijn er geen bowl games. Morgen staat de Miami Beach bowl op het programma, tussen Western Kentucky en USF. Deze game zal om 20:30 uur Nederlandse tijd aanvangen. Bekijk hier het volledige speelschema van het 2015-2016 bowlseizoen.