Edmonton Oilers ontslaan coach Dallas Eakins

Door

Edmonton Oilers v Winnipeg Jets

En dat is twee! De Edmonton Oilers hebben coach Dallas Eakins ontslagen. Na het ontslag vorige week van Paul Maclean is Eakins de tweede coach in de NHL die ontslagen is. Waar het ontslag van Maclean als een verrassing kon worden bestempeld, is dat in Edmonton niet het geval. De Edmonton Oilers bungelen onderaan in de NHL. Ook perspectief voor verbetering ontbreekt.

Bij de Oilers hangt na al die slechte seizoenen een “losers-sfeer”. Andere clubs in de onderste regionen rechten de rug en strijden voor de punten. In Edmonton lijken ze zich neer te leggen bij weer een verloren seizoen. Er is niemand die opstaat en laat zien wat nodig is om te winnen in de NHL. De komst van Andrew Ference heeft niet geholpen. Ook Eakins heeft het tij niet kunnen keren.

Hij heeft er misschien zelfs nog wel een bijgedragen. Zo werd er onnodig met een een speler te weinig gespeeld.

Ook de powerplay draaide niet en werd tegen de Arizona Coyotes getrakteerd op twee “shorthanded” goals tegen.

Dallas Eakins debuteerde in het seizoen 2013-2014 in de NHL als coach. In de zomer van 2013 waren veel clubs geïnteresseerd in zijn diensten. Voornamelijk omdat hij de Toronto Marlies ( minor team van de Maple Leafs) naar de top van de AHL bracht. Achteraf geen goede keuze.

Voorlopig zal Craig Mactavish het roer overnemen. MacTavish is naast coach ook general manager van de club. Saillant detail is dat MacTavish in 2009 zelf ontslagen werd als coach van de Edmonton Oilers. De vraag is of MacTavish het seizoen zal afmaken of dat ze op zoek gaan naar een (externe) vervanger.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen