Draft Sleepers: James Michael McAdoo

Door

Het is voor teams niet makkelijk om elk talent naar waarde te schatten. In elke NBA Draft zijn er daarom spelers die ondergewaardeerd worden, te laat hun naam horen en het toch maken in de NBA. Deze spelers zijn beter bekend als de draft sleepers. Bij Sport Amerika kijken we daarom heel de maand juni vooruit naar de draft op 26 juni in Brooklyn. Vandaag: James Michael McAdoo.

Lees ook:

Markel Brown
P.J. Hairston
– Jabari Brown

In college werd er veel verwacht van voormalig-North Carolina speler James Michael McAdoo, maar helaas heeft hij nooit zijn belofte kunnen inlossen bij de Tar Heels. Bij vlagen zagen de supporters en journalisten zijn talent, maar vaak op de beslissende momenten gaf McAdoo niet thuis. Toch zijn er mensen die hopen dat McAdoo in de NBA wel tot zijn recht komt. Hij geldt nog steeds als een groot talent, en heeft nog voldoende mogelijkheden om zijn talent te ontwikkelen.

North Carolina:

In 2011 wordt de power forward met veel bombarie gepresenteerd door North Carolina. De media waren destijds lovend over het talent van McAdoo, en velen voorspeldden: dat aan de hand van McAdoo, de Tar Heels weer mee zouden strijden om het NCAA kampioenschap. Helaas voor McAdoo en de Tar Heels werden het drie matige seizoenen, waarin North Carolina niet kon meedoen met de grote jongens. In 2012 bereikten de Tar Heels de kwartfinale van het NCAA Tournament, dit was tevens de beste prestatie van North Carolina sinds het kampioenschap uit 2009.

Dit seizoen was McAdoo goed voor gemiddeld 14 punten per wedstrijd. Maar in zijn seizoen zaten veel ups en downs. De ene wedstrijd had McAdoo 25 punten, en een paar dagen later had hij slechts een paar punten. Veel journalisten en criticasters menen dat McAdoo net tekort komt voor de absolute top. Aan het begin van zijn college carrière waren veel mensen nog lovend over McAdoo, maar hier zijn veel mensen op teruggekomen, en twijfelen nu aan zijn kwaliteiten.

Nieuw begin in de NBA

James McAdoo kan nu zijn college-periode definitief achter zich laten, en zich alsnog bewijzen in de NBA. Hij heeft zeker de potentie en mogelijkheden om een goede NBA speler te worden. Voor de aankomende NBA draft wordt verwacht dat McAdoo pas in de 2e ronde gekozen gaat worden. Een aantal jaren geleden dacht men in Chapel Hill nog dat McAdoo een top 10 draft keuze zou worden. Maar zijn wisselende prestaties zorgen ervoor dat hij enigszins uit beeld geraakt is, en hij nu moet vechten om een plek in de NBA.

In de voorbereiding op de NBA Draft heeft McAdoo al verschillende trainingen gedaan bij de Utah Jazz, New York Knicks en de 76ers. Deze 3 teams zouden geintresseerd zijn om McAdoo te kiezen in de NBA Draft. Mochten beide teams voor andere spelers kiezen, dan kan McAdoo na de Draft alsnog aan de slag in de NBA. Spelers wie niet gekozen worden in de draft, kunnen later alsnog opgepikt worden door een NBA team.

Verwachtingen

Ditmaal zullen de verwachtingen omtrent McAdoo niet groot zijn. Door een wisselende carrière in college basketball, zijn veel mensen nog niet overtuigd van de kwaliteiten van McAdoo. De 21-jarige forward zelf hoopt criticasters de mond te snoeren, en in de NBA te laten zien dat hij een uitstekende speler is. Hij kan voor veel teams van waarde zijn als bankspeler, en zou niet misstaan bij een Utah Jazz of New York Knicks. Een coach wie McAdoo goed aanvoelt, en uit zijn kwaliteiten optimale rendement weet te halen, heeft in McAdoo een prima team-speler.

Ondanks McAdoo niet alles uit zijn college carriére heeft weten te halen, heeft hij bij vlagen laten zien dat hij absoluut meekon met de grote jongens. McAdoo is een atletische speler, heeft een goed schot en pakt veel rebounds. Hij moet verdedigend nog wat agressiever worden, en ook aanvallend is McAdoo veelal nog niet efficiënt genoeg. Veel schoten gaan nog mis, en heeft hij een laag scoring-percentage. In de NBA hoopt McAdoo op de punten nog verbeteringen te maken, en zijn kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Voor James Michael McAdoo is het te hopen dat hij door het juiste team gekozen wordt, en dat men geloofd in zijn kwaliteiten. Een coach wie McAdoo het vertrouwen en speelminuten geeft, kan hiervoor een goede speler terugkrijgen. In de NBA mag McAdoo bewijzen dat hij nog steeds een groot talent is, en hij absoluut het niveau van de NBA aankan.

http://youtu.be/pbj1nhj9-Y8

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Kees de Vogel 9 jaar ago

    Is hij familie van de grote Bob McAdoo?

  2. De vader van James Michael zou een neef zijn van Bob, dus verre familie. Als JM een carrière tegemoet gaat als Bob, ziet het er goed uit!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen