Dolphins verrassen met zege op Pittsburgh Steelers

dolphins
De Miami Dolphins hebben een verrassende zege geboekt op de Pittsburgh Steelers. De verdediging van de Dolphins hoefde de gevreesde aanval van de Steelers meer dan drie kwarten geen punt toe te staan, met als gevolg een overtuigende 30-15 zege.

In het eerste kwart zag het er nog niet goed uit voor de thuisploeg. De Dolphins kwamen weliswaar op voorsprong na een field goal, maar Ben Roethlisberger leidde de Steelers vervolgens niet alleen de endzone in, maar de ploeg ging ook gelijk voor de two-point conversion. Met succes, waardoor na een kwartier spelen er een 8-3 voorsprong voor de Steelers op het bord stond.

Het was een van de weinige hoogtepunten voor de Steelers. Het enige andere lichtpuntje was dat Big Ben verder kon spelen nadat de quarterback in het tweede kwart even naar de kleedkamer moest met een knieblessure.

De verdediging van de Steelers had vooral geen antwoord op de run van de Dolphins. Jay Ajayi was goed voor 204 yards en twee touchdowns in 25 rushes en Damian Williams voegde daar nog een touchdown aan toe.

Door de zege zijn de Dolphins nu 2-4 en de komende twee weken komen de divisierivalen Bills en Jets naar Miami. De Steelers moeten zich herstellen van deze teleurstellende nederlaag tegen de New England Patriots, die volgende week naar Pittsburgh komen.

Brady wint ook eerste thuiswedstrijd
De New England Patriots hadden het iets meer dan een helft lastig tegen de Cincinnati Bengals, maar in de tweede helft kwamen Tom Brady en Rob Gronkowski op stoom en was er geen houden meer aan voor de Bengals, die na de 35-17 nederlaag serieus moeten gaan vrezen voor hun kansen op de play-offs.

Oktober staat in de NFL traditioneel in het teken van borstkanker, zo ook in Foxborough, waar alle fans voor de wedstrijd een roze kaart ophielden en op die manier het stadion in de kleuren van Pink Ribbon kleurden.

De fans hadden waarschijnlijk een show van Tom Brady verwacht, die door zijn schorsing voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen pas zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde. Ze moesten even wachten tot hun quarterback echt in de wedstrijd kwam, want de eerste helft was voor de Bengals, die verzuimden verder weg te lopen van de thuisploeg.

Aan het begin van het derde kwart kwamen de Bengals op een 14-10 voorsprong, maar daarna was het snel afgelopen voor de ploeg van Andy Dalton. Eerst werd hij getackeld in de endzone, goed voor een safety voor de Patriots en twee minuten later volgde de eerste touchdown voor Gronkowski van het seizoen. De Patriots zouden de voorsprong niet meer uit handen geven, mede omdat Gronk de wedstrijd van zijn leven had.

Ook Kaepernick kan Buffalo niet stoppen
Alle ogen gingen tijdens de wedstrijd van de Niners en de Bills uit naar Colin Kaepernick. De quarterback van San Francisco stond de afgelopen maanden vooral in het nieuw vanwege zijn protesten tijdens het volkslied, maar mocht in Buffalo voor het eerst starten als quarterback. Hij kon zijn ploeg niet behoeden voor een nieuwe nederlaag, want in de tweede helft werden de Niners compleet overlopen op weg naar een 45-16 nederlaag.

De eerste helft slaagde Kaepernick er nog in om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Deze touchdown gaf San Fran zelfs een 10-7 voorsprong.

In de tweede helft lieten de Bills zien dat ze een serieuze kanshebber zijn voor de play-offs. Daar waar de Niners niet verder kwamen dan een field goal, sneed de aanval van Buffalo door de verdediging van de bezoekers. Vooral LeSean McCoy was van plan om zijn voormalig coach Chip Kelly wat te laten zien, want hij was niet te stoppen en zou uiteindelijk op 140 rushing yards uitkomen, waaronder drie touchdowns.

Voor de Bills was het al weer de vierde zege op rij en volgende week gaat de ploeg van Rex Ryan op bezoek bij de Dolphins in Miami. De Niners wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen, nu gevolgd door vijf nederlagen op een rij. De Bucs komen volgende week naar Santa Clara, de laatste wedstrijd voor hun bye-week. De rust kunnen de Niners goed gebruiken, onder meer om na te denken over de mogelijkheden zijn voor de rest van het seizoen.

Titans winnen voor eerst sinds 2013 twee op rij
De Tennessee Titans hebben voor het eerst sinds 2013 twee wedstrijden op een rij gewonnen. Het kostte in de thuiswedstrijd tegen de Cleveland Browns de nodige moeite, maar de drie touchdowns van Marcus Mariota waren net genoeg voor een 28-26 overwinning.

Na de zege vorige week bij de Dolphins was het voor de Titans belangrijk om die wedstrijd een goed vervolg te geven in de strijd om de AFC South. Door de overwinning is de achterstand nog maar een halve wedstrijd op de Texans, die vannacht op bezoek gaan bij divisierivaal Indianapolis.

Mooi was het allemaal niet in de strijd met de Browns, die door de nederlaag als enige team in de NFL nog zonder overwinning bleven. Tijdens de wedstrijd kwam er wel nog een subtiel protest tegen de NFL, want het is voor de teams sinds deze week verboden om hoogtepunten van de wedstrijd op social media te delen met de fans. Vandaar dat de Browns hun touchdown op een alternatieve manier in scene hebben gezet.

De Titans mogen volgende week tegen de Colts proberen hun historische winstreak (de laatste keer dat er twee wedstrijden op rij werden gewonnen was in de laatste twee weken van 2013) voort te zetten. De Browns gaan op bezoek bij de Bengals op zoek naar hun eerste zege van het jaar.