Dodgers op drempel van World Series-titel

Door

Nadat de Tampa Bay Rays gisteren via een knotsgekke slotfase de stand in de World Series gelijk hadden gemaakt, was het zondagavond de vraag welk van de twee teams na game 5 één zege verwijderd zou zijn van het kampioenschap. Op de heuvel als startende werpers waren het dezelfde namen als in game 1, Tyler Glasnow namens de Rays en Clayton Kershaw namens de Dodgers. Net als in game 1 was het de ploeg van Kershaw die aan het langste eind trok.DODGERS VLIEGEND UIT DE STARTBLOKKEN

De Los Angeles Dodgers hadden weinig tijd nodig in game 5 om de wrange nasmaak van game 4 weg te spoelen. Leadoff hitter Mookie Betts sloeg op het werpen van Glasnow een double. De volgende in het slagperk, kortestop Corey Seager, bracht Betts over de thuisplaat met een RBI single. De snelle 1-0 voorsprong werd dezelfde inning nog uitgebreid naar twee. Een honkslag van Cody Bellinger zorgde er voor dat Seager ook veilig de thuisplaat wist te bereiken. Dat was ongetwijfeld niet de wijze waarop Glasnow en de Rays de wedstrijd hadden willen beginnen. De problemen werden in de tweede inning nog groter, toen Joc Pederson als leadoff hitter in de inning de bal de bleachers in mepte voor een solo shot.

RAYS STRIKE BACK

In de derde inning creëerden de Rays wat momentum aan slag. Een scherpe triple van eerstehonkman Yandy Díaz zorgde ervoor dat Kevin Kiermaier vanaf het eerste honk wist te scoren. Vervolgens was postseason sensatie Randy Arozarena aan slag. Hij maakte er met een RBI single een kleine Rays rally van en bracht de score op 3-2. Voor Arozarena was deze honkslag zijn zijn 27ste hit in deze postseason. De Cubaan brak daarmee het record van Pablo Sandoval uit 2014 voor meeste honkslagen in een postseason.

WAAR RAYS DREIGEN, SLAAN DODGERS TOE

In de vierde inning kwamen de Rays nog een keer dichtbij de thuisplaat. Manuel Margot probeerde vanaf het derde honk thuis te stelen, maar een snelle reactie van Kershaw in combinatie met een goed getimede tag van catcher Austin Barnes voorkwam de gelijkmaker. Los Angeles sloeg in de daaropvolgende slagbeurt nog een laatste keer toe. Max Muncy raakte de bal vol op de knuppel voor een 434-ft homerun naar het rechtsveld, waarmee de stand 4-2 werd.

KERSHAW SCHRIJFT HISTORIE

Afgezien van de derde inning, was Clayton Kershaw effectief. Hij hield het uiteindelijk 5.2 innings vol op de heuvel, kreeg vijf honkslagen tegen, twee runs, wierp twee keer vier wijd en zes keer drie slag. Zijn voorlaatste strikeout was bovendien memorabel. Het was de 206de keer in zijn postseason optredens dat hij iemand met drie slag naar de dugout terugstuurde. Daarmee passeerde hij Justin Verlander als pitcher met de meeste postseason strikeouts in de geschiedenis van de MLB.

DODGERS BULLPEN SAVES THE DAY

De bullpen optredens van Dustin May, Victor Gonzalez en Blake Treinen waren ondanks een enkel moment met runners-in-scoring position goed genoeg om de Tampa Bay Rays van het scoren te houden. Daarmee zegevierden de boys in blue uiteindelijk met 4-2. Treinen kreeg de voorkeur boven Kenley Janssen in de negende inning en kreeg zodoende de save op zijn naam.

UP NEXT

Maandag is een rustdag voor de World Series-teams. Op dinsdag wordt de serie hervat, waarbij de Dodgers de kans hebben om het kampioenschap binnen te halen. Vooralsnog zijn Blake Snell (2-2 in de postseason met 24.1 IP, 3.33 ERA, 1.32 WHIP en 28 K’s) voor de Rays en Tony Gonsolin (0-2 in de postseason met 7.2 IP, 9.39 ERA, 1.70 WHIP en 9 K’s) voor de Dodgers de startende werpers. Dat zijn dezelfde namen als in game 2. Die wedstrijd werd gewonnen door de Rays met 6-4.

Cover: David J. Phillip / AP

Ook leuk om te lezen