Dodgers versterken zich met Rollins, Kendrick en McCarthy

Door

Philadelphia Phillies v Pittsburgh Pirates
Het was een drukte van jewelste in Californië waar de Los Angeles Dodgers de gemoederen bezig blijven houden. Afgelopen nacht haalden ze Jimmy Rollins van de Philadelphia Phillies, lieten Dee Gordon vertrekken naar de Miami Marlins om vervolgens Andrew Heany, die ze kregen van de club uit Miami, naar de Angels te sturen voor Howie Kendrick. Als uitsmijter contracteerde de Dodgers ook nog werper Brandon McCarthy voor vier jaar.

Rollins
Met Rollins halen de Dodgers een korte stop die zijn gehele 15-jarige carrière bij de Phillies heeft gespeeld. Hij is houder van enkele franchise records onder meer die van meeste hits en tweehonkslagen. Hij won in 2007 de National League MVP. Samen met Cole Hamels, Chase Utley en andere Phillies won hij in 2008 de World Series.

Rollins zit in zijn laatste jaar van zijn contract en zal samen met tweede honkman Howie Kendrick in 2015 het middle infield gaan vormen totdat prospect Corey Seager de korte stop positie van de Dodgers zal innemen.

Kendrick
Howie Kendrick, ook zo’n ervaren rot, komt over van de Los Angeles Angels voor pitcher Andrew Heaney. Heany die kort daarvoor nog speler was van de Miami Marlins en in een adem werd doorgestuurd naar de Angels, zal gaan strijden voor een plaats in de rotatie. Kendrick, vorig jaar goed voor veertien homeruns en 75 RBI’s tegen een gemiddelde van .292 vervangt Dee Gordon op het tweede honk bij de Dodgers.

De Angels hebben na het vertrek van Kendrick al een nieuwe tweede honkman binnen gehaald. Josh Rutlegde komt over van de Colorado Rockies voor pitcher Jairo Diaz.

Blockbuster
In een trade met de Marlins gingen tweede honkman Dee Gorden, startende werper Dan Haren en shortstop Miguel Rojas naar de Marlins voor startende werper Andrew Heaney, reliever Chris Hatcher, cachter/infielder Austin Barnes en Enrigue Hernandez.

De biggest fish die de Marlins in deze trade binnen haalden is ongetwijfeld Gordon. De supersnelle Gordon was vorig jaar goed voor 64 gestolen honken. Dat terwijl de gehele Marlins ploeg er in totaal 58 hadden. Met Gordon als lead off hitter heeft de ploeg uit Miami een formidabele kop van de slagvolgorde in Gordon, Christian Yelich en Giancarlo Stanton.

Of we Dan Haren in Miami aan het werk zullen zien is de vraag. De pitcher had al in een eerder stadium aangegeven dat hij in Californië wil blijven of met pensioen gaat.

Short Hops
* Om het verlies van Haren op te vangen hebben de Dodgers Brandon McCarthy voor vier jaar en 48 miljoen dollar vastgelegd. De startende werper komt over van de New York Yankees nadat hij vorig jaar in een trade van de Arizona Diamondbacks naar New York ging.

* Antonio Bastardo gooit volgend jaar pitches voor de Pittsburgh Pirates in plaats van de Philadelphia Phillies.

* De Houston Astros hebben twee relievers aan hun bullpen toegevoegd. Luke Gregerson van de A’s en Pat Neshek van de Cardinals tekenden beide meerjarige contracten.

* Nog meer pitching nieuws komt uit het kamp van de Boston Red Sox. Nadat ze tweede zijn geworden in de race om de gunsten voor Jon Lester komt een andere linkshandige werper naar Boston. Wade Miley van de Diamdbacks komt de rotatie versterken terwijl Rubby De la Rosa en Allen Webster richting the desert gaan.

Geruchten
Naast de bovenstaande (bijna) zekere deal zijn doen er nog vele andere geruchten de ronde tijden de Winter Meetings in San Diego. Zo blijven Justin Upton en Evan Gattis genoemd worden in mogelijke deals. Zou Chase Utley ook nog wel eens naar de Dodgers kunnen gaan, al lijkt die deal met de komst van Howie Kendrick wel erg out of the box nu. De komende dagen/weken gaan we ook zien waar James Shields en Max Scherzer terecht gaan komen.

En Matt Kemp staat op het punt een overstap te maken naar de San Diego Padres.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen