Derrick Rose weer stapje dichterbij rentree

Door

Phoenix Suns v Chicago BullsHet einde van het lange blessureleed van Chicago Bulls pointguard Derrick Rose is nu toch echt in zicht. Bulls-coach Tom Thibodeau liet woensdag weten dat Rose weer full contact meetraint. Dat houdt in dat de explosieve spelverdeler alle oefeningen weer op volle kracht mee kan doen. Volgens Thibodeau is het enige wat D-Rose nu nog mist wedstrijdritme.

“Hij kan cuts maken, hij kan schieten, hij heeft zijn dribble-moves”, somde Thibodeau op. De exacte datum van de rentree van de MVP van 2011 is volgens de teamleiding moeilijk in te schatten. Verwacht wordt dat Rose in de week na de All-Star Game, die over een kleine drie weken plaatsvindt, weer in wedstrijdtenue te bewonderen is.

Rose raakte op 28 april van het vorig jaar geblesseerd, en werd niet veel later geopereerd, aan de kruisbanden in zijn knie. Een vergelijkbare blessure die collega-pointguard Rajon Rondo afgelopen weekend opliep. Aangezien het niet de eerste (knie)blessure van D-Rose is, is het voor hem en zijn teamgenoten te hopen dat zijn blessureleed nu voorgoed achter de rug is.

Ook leuk om te lezen