DeRozan baalt van Slam Dunk Contest

Door

Toronto Raptors guard DeMar DeRozan zweert dat hij niet meer zal deelnemen aan de Slam Dunk Contest van de NBA tenzij er geen attributen meer mogen gebruikt worden.

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd gedomineerd door attributen. Dinsdag zei DeRozan dat hij dankzij deze attributen bestolen werd van een finaleplaats.

,,Ik ben een dunker. Je gaat naar dunkwedstrijden om te dunken. Ik hou niet van al die zaken eromheen,” vertelde DeRozan. ,,Ik probeer keer op keer een originele dunk te doen. Mijn fans vonden het goed en je ziet ook wel de reactie van de mensen achteraf. Die waren allemaal laaiend enthousiast.”

DeRozan groeide op in Los Angeles en speelde college basketball voor de universiteit van Southern California. Hij is teleurgesteld dat de wedstrijd zo moest aflopen in zijn thuisstad, zelfs nadat hij er veel tijd had ingestopt en heel wat voorbereidingen had getroffen.

De extra elementen zouden de wedstrijd vervalsen.

,,Ik denk niet dat ik de enige ben die dat zo ziet, meerdere mensen zien het zo,” zei de forward. ,,Dit jaar had ik echt al een paar maanden een plan in mijn hoofd. Ik oefende, had goeie dunks klaar, allemaal zonder attributen. Maar goed, het is nu eenmaal zo. Ik deed het twee jaar op rij en daarin heb ik goed gepresteerd.”

Blake Griffin, forward van de Los Angeles Clippers, won de wedstrijd door over een auto te springen. Hij won van Washington Wizards’ center JaVale McGee.

Foto: dunkcontest.free.fr

Ook leuk om te lezen