DeMarcus Cousins speelt als MVP voor Sacramento Kings

Door

Sacramento Kings v Phoenix Suns

De Sacramento Kings kennen na zes wedstrijden de beste seizoensstart (5-1 record) sinds het seizoen 1999-2000. Nee, je kijkt niet naar een kopie van het team dat begin jaren 2000 domineerde in de Western Conference, maar de 2014-2015 Kings hebben wel een sterspeler in de gelederen: BOOGIEEEE!

Omgekeerde wereld
DeMarcus Cousins is dit seizoen goed voor 24.2 punten en 11.8 rebounds met een schotpercentage van 50 procent. De wedstrijd vrijdag tegen de Phoenix Suns was typerend. Waar Cousins vorig seizoen in Phoenix nog te kijk werd gezet door Miles Plumlee, tekende de 24-jarige big man van de Kings in de 114-112 overwinning (na verlenging) voor 25 punten en achttien rebounds.

En waar iedereen op een technische fout wachtte op het moment dat Cousins naar de kant moest met zes fouten, was het uitgerekend Boogie die zijn coach kalmeerde.

Een volwassen Cousins? The Sky is the Limit! Dat zie je terug in het spel van de vijfdejaars die volgens de kenners in februari zijn opwachting gaat maken in de NBA All-Star Game. Vorige week gaf hij zijn visitekaartje af met 34 punten en zeventien rebounds tegen de Los Angeles Clippers. Vooral onder de basket maakte hij gehakt van DeAndre Jordan en Blake Griffin door tien van zijn zestien schoten te maken.

Het seizoen is nog jong, maar Shaq noemt Cousins op dit moment de beste big man in de NBA, Kendrick Perkins van de Oklahoma City Thunder heeft Cousins ook op één staan, net voor Marc Gasol, en Zach Lowe van Grantland meent dat Boogie de koploper is in de MVP-stemming.

Next up voor Cousins en de Kings: De Oklahoma City Thunder.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Daan van Kooten 7 jaar ago

    Boogieee!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen