Cubs vs. Giants na vijf innings voorbij door modderpoel

Door

San Francisco Giants v Chicago Cubs

Anthony Rizzo sloeg een two-run homer en de Chicago Cubs klopten de San Francisco Giants met 2-0 in een wedstrijd die na 4 1/2 innings werd gestopt omdat het veld in Wrigley Field door de hevige regenval onbespeelbaar werd.

De grounds crew van de Cubs had de nodige moeite om het infield met een zeil te bedekken, waardoor delen van het veld in een modderpoel veranderde.

Nadat de regen gestopt was duurde het ruim anderhalf uur voordat de medewerkers het water op het veld hadden verwijderd. De wedstrijd liep een vertraging op van vier uur en 34 minuten en werd om 1:16 AM (plaatselijke tijd) officieel afgeblazen.

Leading-Off
David Price keerde voor het eerst sinds zijn trade terug in St. Petersberg en zag hoe zijn voormalig werkgever vroeg in de wedstrijd een 4-0 voorsprong nam op het gooien van Max Scherzer. De Detroit Tigers knokten zich echter terug in de wedstrijd en sloegen toe in de elfde inning door drie runs op het scorebord te zetten voor de 8-6 overwinning. Detroit blijft zo in het spoor van de Kansas City Royals.

Three Strikes
Chris Carter, voorafgaande aan het duel met de New York Yankees uitgeroepen tot de speler van de week in de American League, leidde zijn Houston Astros naar een 7-4 overwinning in The Bronx. Hij sloeg in de negende inning op het gooien van Yankees’ closer David Robertson een three-run homer.

* Stephen Strasburg gaf slechts drie hits en een run op over acht innings en de Washington Nationals boekten de achtste overwinning op rij door de Arizona Diamondbacks met 8-1 te verslaan. De voorsprong in de NL Central blijft 6 GB, omdat de Atlanta Braves geen genade kenden met de Pittsburgh Pirates (11-3).

* Na vijf nederlagen op rij weten de Oakland Athletics weer wat winnen is. De New York Mets werden met 6-2 aan de kant gezet met een opgeleefde Coco Crisp in de line-up. Crisp, die 2-uit-23 ging in de roadtrip van de A’s, was verantwoordelijk voor een tiebreaking three-run triple in de vierde inning.

Seventh Inning Stretch
Nee, Giancarlo Stanton slaat niet alleen maar homeruns. De slugger van de Miami Marlins leidde zijn ploeg naar een 4-3 overwinning op de Texas Rangers met een walk-off single in de tiende inning.

Brock Holt dacht even dat hij een three-run homer had geslagen, maar Kole Calhoun had andere plannen met een fantastische vangbal. De Los Angeles Angels waren met 4-3 te sterk voor de Boston Red Sox.

Wat maakt deze man een geweldig seizoen door!

Walter White met een booschap voor Brian Wilson.

Going Dutch
* Didi Gregorius ging 0-uit-3 tegen de Nationals

* Andrelton Simmons ging 1-uit-3 tegen de Pirates met twee runs.

* Weer geen honkslagen voor Xander Bogaerts, wel een run en een walk.

* Jonathan Schoop ging 0-uit-4 tegen de White Sox.

* Kenley Jansen gaf tegen de Padres twee honkslagen en een run op, maar pakte wel save nummer 35 van het seizoen.

Overige wedstrijden
Seattle Mariners @ Philadelphia Phillies 5-2
Baltimore Orioles @ Chicago White Sox 5-1
Toronto Blue Jays @ Milwaukee Brewers 1-6
Cleveland Indians @ Minnesota Twins 7-5
Cincinnati Reds @ St. Louis Cardinals 4-5
Kansas City Royals @ Colorado Rockies 7-4
San Diego Padres @ Los Angeles Dodgers 6-8

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen