Cubs sturen Samardzija en Hammel naar Athletics

Door

Chicago Cubs v Pittsburgh Pirates

De Chicago Cubs hebben startende werpers Jeff Samardzija en Jason Hammel naar de Oakland Athletics gestuurd in ruil voor de 20-jarige shortstop Addison Russell, de 19-jarige Billy McKinney, pitcher Dan Straily en een speler die later bekend wordt gemaakt. De A’s versterken via de trade hun starting rotation.

De koploper in de AL West divisie beschikt nu over vijf van de top 33 starters als je kijkt naar de statistiek ERA. Scott Kazmiz staat 12e met een 2.61 ERA, Samardzija 18e met een 2.83 ERA, Jason Hammel 23e met een 2.98 ERA, Sonny Gray 27e met een 3.08 ERA en Jesse Chavez 33e met een 3.23 ERA.

De 29-jarige Samaradzija, in 2006 gedraft door de Cubs, heeft nog een jaar te gaan op zijn contract en weigerde eerder dit seizoen een vijfjarige contractverlenging in Chicago ter waarde van 85 miljoen dollar. Hij maakte een lastige maand juni door, maar was lights out in april en mei met respectievelijk een 2.38 en 1.38 ERA.

De Cubs hebben, dankzij de trade met de A’s, zes van de top 75 positiespelers in de sport volgens de rangschikking van Keith Law. Russell, de op twee na beste prospect, speelt net als Starling Castro en Javier Baez op de shortstop positie. Hij speelde tot dusver achttien wedstrijden in Double-A vanwege een blessure.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen