Cowboys met gemak voorbij de Saints

Door

Cowboys

De NFC East kan dit jaar best nog wel eens spannend worden. Aan het begin van het seizoen was de verwachting dat de winnaar van de NFC East blij zou mogen zijn met een ‘winning record’, maar dat is nu allemaal anders. De Dallas Cowboys wonnen met gemak van de New Orleans Saints, de derde overwinning op rij.

Hoe groot was het contrast met vorig jaar toen de Saints de Cowboys weg bliezen met 49-17. In die wedstrijd gaven ze toen 40 first downs op, een NFL record. Dit keer stond er een grote donut achter de naam van de Saints bij halftime en kon Drew Brees een achterstand van 28 punten niet meer ombuigen in een winstpartij.

Tony Romo zag er de hele avond goed uit en gooide twee touchdown passes naar wide receiver Terrence Williams.

Vooral de offensive line was perfect vanavond voor de Cowboys. Running back DeMarco Murray mocht de hele avond zijn gang gaan en had een solide wedstrijd met een paar mooie runs.

Fans van de Saints moeten zich onderhand toch een beetje zorgen beginnen te maken. Drew Brees was statistisch niet heel slecht, maar kon het niet voor elkaar krijgen op de belangrijke momenten met een third down percentage van 40%. Vooral opvallend was echter de fake punt poging van de Saints die niet alleen doorzichtig, maar ook nog eens slecht uitgevoerd was.

Toch is er licht aan het einde van de tunnel voor Saints fans. 23 teams hebben sinds 1990 de play-offs gehaald nadat ze 1-3 startten. De 2001 New England Patriots wonnen zelfs de Superbowl na een 1-3 start.

Eagles verspelen voorsprong tegen 49ers
De Eagles zijn dit jaar een beetje ‘Dr. Jekyll and Mr. Hyde’. In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Jacksonville Jaguars werden ze de eerste helft overrompeld en stonden ze 17-0 achter. In de tweede helft scoorde ze 34 punten om met 34-17 te winnen. Vanavond tegen de 49ers was het bijna hetzelfde. Na de eerste helft stonden ze 21-13 voor, in de tweede helft konden ze geen punt meer scoren en ze verloren dus ook uiteindelijk met 26-21. Van de zes drives in de tweede helft konden ze in vijf nog geen first down voor elkaar krijgen.

Vooral de rushing game was heel slecht voor de Eagles vanavond. Running back LeSean McCoy kon in tien pogingen maar zeventien yards voor elkaar krijgen en Darren Sproles was alleen bij zijn return touchdown te zien. Dit bericht zegt eigenlijk alles:

De 49ers gaan met de overwinning naar 2-2 en krijgen de komende weken Kansas City en St. Louis voor de kiezen. De kans is dus groot dat Kaepernick en co. met 4-2 afreizen naar Denver in week 7.

Blake Bortles verliest zijn debuut als starter tegen San Diego
Blake Bortles mocht vanavond zijn eerste start maken in de NFL tegen de San Diego Chargers. Met 253 yards, één touchdown en twee interceptions had hij geen slechte avond, maar was vooral de secondary van Jacksonville slecht. Philip Rivers mocht de hele avond zijn gang gaan en eindigde met 377 yards en drie touchdowns. Wel was er een mooi moment voor Nic Jacobs. De 23-jarige tight end van de Jacksonville Jaguars scoorde namelijk zijn eerste touchdown in de NFL, vijf dagen nadat hij nog op de practice squad zat van de New Orleans Saints.

https://twitter.com/si_nfl/status/516332762689966081

Teddy Bridgewater pakt zijn eerste win
‘Adrian who?’ kwam vaak langs op social media tijdens de wedstrijd. Begrijpelijk, want running backs Jerick McKinnon en Matt Asiata hadden gecombineerd 213 rushing yards en drie touchdowns. Ook Teddy Bridgewater had vijf rushes voor 27 yards en één touchdown.

De Falcons raakten drie offensive linemen kwijt aan blessures tijdens de wedstrijd en moesten zelfs tight end Levine Toilolo als right tackle gebruiken. Teddy Bridgewater moest de wedstrijd ook verlaten met een enkelblessure, maar zegt zelf donderdag te kunnen spelen tegen de Green Bay Packers. De Vikings wonnen uiteindelijk met 41-28 van de Falcons.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen