Cora terug als manager in Boston, Hinch naar Tigers

Door

De Boston Red Sox hebben Alex Cora opnieuw aangesteld als manager. Een dag na de World Series kwam er een einde aan de schorsing van de Puertoricaan en was de weg vrijgekomen voor een terugkeer. Die werd vandaag bevestigd. Eerder gold dat al voor AJ Hinch, die onderkomen vond bij de Detroit Tigers.

Er gingen al langere tijd geruchten dat Cora op de weg terug was naar de Red Sox, waarmee hij in 2018 de World Series won. De spelers, een groot deel van de fans en de eigenaren sprake zich al positief uit over een vernieuwde kennismaking met de oud-manager. Ondanks zijn rol in het Spygate-schandaal is Cora nog altijd ongemeend populair in Red Sox Nation. De enige die nog roet in het eten leek te kunnen gooien was general manager Chaim Bloom, die mogelijk zijn eigen mannetje in de dugout zou willen plaatsen.

FULD

De grote concurrent voor Cora was zo’n mannetje: Sam Fuld. De oud-speler van onder meer de Chicago Cubs en de Tampa Bay Rays is pas 38 jaar oud, maar wordt de laatste jaren veelvuldig met vacante managerspositie in verband gebracht. In zijn tijd in Tampa werkte hij al samen met Bloom. Naar verluidt is de verstandhouding goed tussen de twee, die allebei bekend staan om hun progressieve benadering. Maar het mocht dus niet baten voor de voormalig outfielder, die Team Israël vertegenwoordigde op de World Baseball Classic van 2017.

HINCH

Cora is dus de tweede manager die na zijn schorsing terugkeert in de MLB. Afgelopen week was het al de beurt aan AJ Hinch. De Detroit Tigers presenteerden hem onlangs als hun nieuwe manager. De organisatie greep hun kans, nadat duidelijk was geworden dat niet Hinch maar Tony La Russa de nieuwe man aan het roer zou worden bij de Chicago White Sox. Het is voor Cora en Hinch duidelijk dat de behaalde successen uit het verleden zwaarder wegen dan de schade die hun reputaties vorig jaar opliepen.

FETTER

Gisteren behaalde Hinch al zijn eerste succesje in Michigan. De Tigers wisten zich namelijk te verzekeren van de diensten van Chris Fetter. De nieuwe pitching coach hoeft niet van ver te komen, want hij was tot zijn overstap verbonden aan de University of Michigan. Dat hij echter niet lang te behouden was voor de universiteit was al langer duidelijk. Hij werd begeerd door meerdere proforganisaties, waaronder ook de White Sox. Het is goed mogelijk dat Hinch een rol heeft gespeeld in zijn komst naar de Tigers. Hij en Fetter werkte samen bij de San Diego Padres. In Detroit treft de nieuwe pitching coach een talentvolle groep werpers.

Coverfoto: Jake Roth/USA Today

Ook leuk om te lezen