Aaron Rodgers - Packers

Packers hebben geen moeite met gedecimeerde 49ers

Door

Op papier oogde het affiche van Thursday Night Football hoogst interessant. Een heruitgave van de NFC Championship game van vorig jaar en bovendien een clash tussen nog steeds twee van de betere teams in de NFC. Helaas kregen we geen spannende pot football voorgeschoteld. De Green Bay Packers veegden de vloer aan met de door blessures geplaagde San Francisco 49ers. Het werd een comfortabele 34-17 zege voor Green Bay.

De waslijst aan geblesseerden was lang bij de 49ers. Erg lang. Naast quarterback Jimmy Garoppolo moest coach Kyle Shanahan het onder andere ook stellen zonder langdurig geblesseerden Richard Sherman, Nick Bosa en Solomon Thomas. Om nog maar te zwijgen over tight end George Kittle, running backs Jeff Wilson en Raheem Mostert en wide receivers Deebo Samuel en Brandon Aiyuk. Die laatste twee werden op de COVID-reservelijst geplaatst en mochten dus ook niet meespelen. Het was dan ook geen verrassing dat de Green Bay Packers de 49ers direct naar de keel grepen.

Geen antwoord op Rodgers en Adams

De eerste drive van de wedstrijd leverde meteen de volle buit op voor de Packers. Via voornamelijk Aaron Jones – die duidelijk geen last ondervond van zijn recente blessure – werd het veld vlot overgestoken. Aaron Rodgers lanceerde vervolgens de bal naar zijn favoriete receiver Davante Adams die hem 36 yards verder in de eindzone ving voor een touchdown.

Het zou niet de laatste keer zijn dat Rodgers de bal naar Adams slingerde. Adams ving in totaal tien ballen voor maar liefst 175 yards. Dat Rodgers en Adams elke NFL-defensie pijn kunnen doen, is intussen wel duidelijk. De gehavende 49-ers-defensie had al helemaal geen antwoord op dit razend gevaarlijke duo. Later in de eerste helft sloegen de Packers de definitieve kloof met nog twee touchdowns in het tweede kwart. Rodgers bereikte eerst zijn tight end Marcedes Lewis in de eindzone voor een korte touchdown-pass. Nog geen twee minuten later knalde de tweevoudig MVP een kanonskogel van 50 yards naar een compleet vrijstaande Marquez Valdes-Scantling, die eenvoudig de eindzone bereikte voor een nieuwe touchdown.

Troostpunten voor 49ers in garbage time

De 49ers, onder leiding van back-up quarterback Nick Mullens, konden niets inbrengen tegen de offensieve vuurkracht van Green Bay. Behalve Richie James (9 rec., 184 yards, 1 TD) was er geen betrouwbare receiver waar Mullens op kon rekenen. Al was Mullens zelf ook niet het toonbeeld van balvastheid en precisie. Hij wierp een interceptie en was het slachtoffer van een strip sack. Pas in garbage time konden de 49ers wat respectabele punten op het bord zetten. Ze scoorden nog twee touchdowns via Richie James en Jerick McKinnon, maar de race was al gelopen.

Met de zege spoelen de Packers de zure smaak van de nederlaag tegen divisierivaal Minnesota Vikings door en verstevigen ze hun leiderspositie in de NFC North. De 49ers daarentegen zakken onder de .500 en lijken met hun huidige blessurelast verder weg dan ooit om opnieuw in de play-offs te geraken.  

Lees hier ook welke upsets onze redactie voorspelt voor Week 9!

Cover Photo: Jed Jacobsohn | Associated Press

1 Reactie
  1. R 2 jaar ago

    Adams de beste receiver in de NFL? Niemand stopt hem dit jaar!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen