Complete game Buchholz, Middlebrooks breekt pols

Door

Het seizoen van de Boston Red Sox is zo wisselvallig als het weer, gelukkig kan manager Bobby Valentine één keer in de vijf dagen rekenen op Clay Buchholz.

De 27-jarige rechtshandige werper gooide een complete game shutout en de Red Sox maakte een einde aan een 3-game losing streak met een 3-2 overwinning op de Cleveland Indians. Cody Ross was de grote man met een two-run homerun.

Buchholz
Buchholz (10-3 record) noteerde zijn tweede complete game van het seizoen en de vijfde uit zijn loopbaan. Indians’ manager Manny Acta was onder de indruk. “That’s the best I’ve seen a guy against us, and we’ve seen some pretty good pitching this year.” In zijn laatste vijf starts heeft Buchholz niet meer dan twee runs moeten toestaan, de langste reeks van een starter in Boston sinds Tim Wakefield in 2002.

De pitching is een belangijke factor waarom de Red Sox met een 56-58 record op een vierde positie staan in de AL East. De achterstand in de AL Wild Card bedraagt 5 1/2 wedstrijd. Aces Jon Lester en Josh Beckett kunnen maar niet overtuigen en bezitten samen een 10-19 record dit seizoen. Buchholz (6-1 met een 2.08 ERA sinds 27 mei 2012) en Felix Doubront zijn momenteel Boston’s 1-2 punch op de heuvel.

Diagnose Will Middlebrooks: gebroken pols

Met nog zeven weken te gaan lijkt het seizoen voorbij voor rookie Will Middlebrooks. De 23-jarige derde honkman verliet in de negende inning de wedstrijd nadat hij hard werd geraakt door een 95mph fastball van pitcher Esmil Rogers. Volgens de Boston Globe heeft Middlebrooks daarbij een gebroken rechter pols opgelopen. Middlebrooks slaat dit seizoen .288 met 15 homeruns en 54 binnen geslagen punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen