Column: Tomaten, tranen en spinnen

Door

CRPFvwJWsAAXPvy

Net als ieder jaar kunnen we van een dikke week play-offs weer een hoop leren.

Bijvoorbeeld dat Joc Pederson buitengewoon creatief is en zo maar een nieuwe bijnaam voor New York heeft bedacht. We hadden al ‘The City that never sleeps’, ‘Melting Pot’ en ‘The Big Apple’, maar de Dodger heeft aan die lijst ‘The Big Tomato’ toegevoegd. Hij wilde in een tweet zeggen dat hij zin had om naar New York te gaan met een appeltje-emoticon, maar koos per ongeluk een tomaat. Teamgenoot Justin Turner reageerde: ‘Huh, welke staat heet ‘The Big Tomato’?’

Als Pederson echt niet het verschil tussen appels en tomaten weet kan hij altijd nog Roberto Osuna bellen. Het blijkt dat de closer van de Toronto Blue Jays (20) vier jaar geleden nog zijn vader hielp op het platteland met het oogsten van groenten en fruit. “We plukten tomaten, aardappelen, uien en nog veel meer.”

Marcus Stroman haat een hoop dingen. Hij houdt niet van jagen, niet van kamperen, niet van muggen en heeft een bloedhekel aan spinnen. “Als er een spin, kakkerlak of mot in de kamer is haal ik Aaron Sanchez er bij. Die moet hem dan doodslaan.”

Dat Stroman meedoet met de Blue Jays is al een wonder trouwens. Begin april werd hij geopereerd aan zijn knie en hij zou vermoedelijk een jaar revalideren. In die tussentijd besloot de pitcher terug te gaan naar de Universiteit om zijn doctoraal sociologie te halen. Hij herstelde sneller dan gedacht en kon daardoor ineens toch meedoen aan de play-offs.

Over school gesproken: op de Universiteit van Illinois werkt de professor die het meest van honkbal houdt van alle professors. Een student en Cubs-liefhebber moest een tentamen maken bij de docent tijdens de Wild Card Game, vroeg uitstel en kreeg het. “Als het een ander team was geweest had ik getwijfeld. Maar het universum geeft Cubs-fans zo weinig kansen op play-offs games, dus vooruit maar”, mailde de prof terug.

Het meest mislukte goed bedoelde initiatief is afkomstig van weer andere Cubs-fans. Zij probeerden geld in te zamelen om Steve Bartman naar de Wild Card Game te krijgen. De Cubs hebben al meer dan honderd jaar niks gewonnen en kwamen in 2003 dichtbij de World Series. Totdat Bartman een foutbal weggriste voor outfielder Moises Alou. Vervolgens klapte de club in elkaar, haatte heel Chicago Bartman en is hij sindsdien spoorloos. De bijgelovige Cubs-aanhangers wilden geen geld geven en Bartman liet via een woordvoerder weten ook even over te slaan.

Intussen ergerde Adam Wainwright (Cardinals) zich aan de reclames over erectieproblemen tussen de innings door: “Er kijken kinderen!”. Zat Hector Rondon (Cubs) opgesloten in het toilet, kroop Sal Perez (Royals) zonder verwondingen uit zijn auto na een ongeluk en donderde Prince Fielder (Rangers) uit blijdschap over een dug-out hekje.

https://m.youtube.com/watch?v=a5P8-Rm5zkU

En voor iedereen die nog steeds niet weet voor welke club hij of zij moet zijn in de play-offs, let dan nu op, acteur Hank Azaria geeft het beste argument om voor de Mets te zijn: Wilmer Flores. De Mets-infielder stond eind juli huilend en snikkend in het veld omdat hij dacht te worden getrade naar de Brewers. Iedereen jankte mee met die arme Flores. Gelukkig voor hem ging de trade op het laatste moment niet door. Mets-fan Azaria: “Niemand wil Wilmer nog een keer zien huilen, tenzij het tranen van vreugde zijn.”

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen