Column: ING – Yankees en Red Sox trappen af

Door

 

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

ing600 12 Column: ING   Zijn de Nuggets legit?

Tampa Bay Rays v Boston Red SoxHey Ingmar! Week drie van de Gerritse-loze ING en week één van Major League Baseball!

Laten we er geen doekjes om winden: we zijn allebei fan van de Boston Red Sox. Vanavond nemen ze het op tegen de Evil Empire in de hel die Yankee Stadium heet. Twee grootmachten tegen elkaar in de grootste rivaliteit in Amerikaanse sporten volgens de lezers van SportAmerika.nl.

Ik wil graag even de line-ups van vanavond met je doornemen. Of meer, wie er niet spelen: Derek Jeter, Curtis Granderson, Alex Rodriguez en Mark Teixeira aan Yankees zijde en David Ortiz bij de Red Sox. Wat kunnen we verwachten van vanavond? Wordt het een pitchersduel tussen CC Sabathia en Jon Lester of gaan Robinson Cano en Dustin Pedroia voor vuurwerk zorgen?

Ha die Len,

Wat vliegt de tijd! Het is alweer 1 april. Na eind oktober gaat er dan weer echt serieus – sorry WBC – gehonkbald worden. Nou ja, sterker nog de Houston Astros hebben hun eerste klap al uitgedeeld. De nieuwkomer in de American League gaf de Texas Rangers al een pak op de broek.

En wat zou ik dat graag zeggen over de Bostonians! Dat ze tijdens de seizoenouverture in The Big Apple de gehavende brigade van Joe Giradi even over de knie leggen. Hoewel CC New Yorks absolute ace is – ik moet serieus lang nadenken om op Nova, Hughes, Kuroda en Pettitte te komen – doen onze spelers uit Beantown ’t meestal goed tegen Sabathia. Vanuit dat opzicht en met enige bias zeg ik dat ‘we’ straks winnen. Maar ja, ’t blijven de Yankees; op Opening Day in hun eigen stadion en laten we eerlijk zijn; de laatste jaren heeft Boston de definitie van een slow start herschreven.

Jij vraagt een prognose, dus bij deze. De Red Sox knuppelen Sabathia snel weg en we winnen uiteindelijk met 7-4. Laat ik ‘ons’ ajb niet jinxen!


—-

Texas Rangers v Houston AstrosDan de wedstrijd van gisteren. Ik heb genoten van de seizoensopening en met name van de Houston Astros. Knap dat ze meteen duidelijk hebben gemaakt: met ons valt dit jaar niet te sollen. Ik twijfel er niet over dat ze laatste worden in de AL West, maar ik denk dat ze het beter gaan doen dan menigeen dacht. En dat is niet alleen maar omdat ze gisteren toevallig wonnen. Ze hebben een jong team waar veel energie in zit. En als Justin Maxwell elke wedstrijd twee triples slaat moet dat natuurlijk helemaal goed komen. En die bomb van Rick Ankiel….

Ja, zoals ik zei, hebben de Astros een eerste tik al uitgedeeld. Vooraf had ik ze geen stuiver gegeven. Dat komt omdat ik in m’n hoofd de Rangers erg goed vind en altijd aan: ‘Houston, we’ve got a problem moet denken.’ Ik bedoel je hebt het lelijke eendje uit de MLB: Miami Marlins en daarna kwamen de Astros altijd. Goed, ik chargeer. Maar ik laat me graag verrassen. Ik vertrouw op jouw feitenkennis en voorgevoel. Hun prestaties zal ik beter op de voet volgen dan de jaren hiervoor, al blijf ik sceptisch over deze ploeg die maar in aanbouw lijkt te blijven.

—-

Duke v LouisvilleGisteren was een zwarte dag in College Basketball. Louisville Cardinals speler Kevin Ware liep een scheen- en kuitbeen breuk op. Ik word misselijk als ik er alleen al aan denk. Toch knap hoe de Cardinals alsnog gewonnen hebben en zo in de Final Four zitten. Wie heb jij als uiteindelijke winnaar? Ik heb de Michigan Wolverines als kampioen ingezet in de SportAmerika.nl bracket en ik sta verdomd eerste met mijn voorspelling. Dat bewijst dan maar weer eens dat je er geen verstand van hoeft te hebben, aangezien ik mijn keuze vrijwel alleen heb gebasseerd op het feit dat Tom Brady een Wolverine was <3.

Ik schakelde net na hét moment in. Ik zag spelers huilen en wegkijken. Achteraf was ik blij dat ik goed zat met mijn zaptiming, want die blessure van Ware hoef ik niet te zien. De weg leek vrij voor een walkover voor Duke, maar toen kwamen de mysterieuze krachten van de sport weer ‘ns naar boven. Louiseville rechtte de rug, was een eenheid geworden door de kwetsuur van Ware en gaf het team van coach K vervolgens geen kans meer! Een sterk staaltje van mentale kracht. Jouw keuze wordt dus bepaald door de voorliefde van jouw voorliefde?! Blijkbaar hebben jullie daarmee een neusje voor een goede NCAA-titelkandidaat. Dan laat ik me leiden door een kleur. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is…geel: Michigan.

—-

Dat was het dan weer voor deze week. Ik kon vannacht letterlijk niet slapen van de spanning. Ik ga er vanavond even goed voor zitten. LETS GO RED SOX!

Lennart

Misschien had je beter nog een derde nacht uit kunnen gaan, dan had je denk ik wel wat shuteye gekregen. Ik hoop t zo te redden om op 19.00 uur voor de buis te zitten. Gelukkig klinkt ‘t: lets’s play ball weer. Hoe simpel kan het leven soms zijn.

Enjoy en greetz,

Ing

Ook leuk om te lezen