Colts hopen nog op spoedige rentree Manning

Door

Peyton Manning kan binnen 2 weken weer in de running zijn voor de Indianapolis Colts. Die boodschap kwam maandagmiddag naar buiten, toen de viervoudig MVP van de PUP (Physically Unable to Perform) lijst werd afgehaald.

De regels van de league vertellen dat geblesseerde spelers, spelers die op de PUP lijst staan, weer fit op de lijst komen te staan voor 3 september, of anders moeten ze nog 6 weken wachten met spelen. Voor de Colts betekende het daarom goed nieuws dat Manning in ieder geval op tijd van de lijst afgehaald kon worden.

Na het verlies van de Colts tegen de Green Bay Packers afgelopen vrijdag, bevestigde coach Jim Caldwell dat Manning waarschijnlijk binnenkort weer fit is. ,,Ik zou zeggen dat het realistisch is dat Manning er snel weer bij zit,”aldus Caldwell.

De quarterback stond al op de PUP lijst sinds hij op 1 augustus geblesseerd raakte op een training. Manning gaf zelf aan na het preseason weer klaar te zijn om te spelen. De Colts hebben nog 1 wedstrijd te gaan in het preseason, dus de tijd begint te dringen voor Manning.

De quarterback is nog steeds herstellende van de nek operatie die hij in mei onderging. Er stonden in eerste instantie 6 tot 8 weken voor het herstel, maar het herstel gaat langzamer dan verwacht, waarschijnlijk omdat hij tijdens de lockout niet met de teamtrainers kon trainen aan zijn herstel.

Teameigenaar Jim Irsay schreef op twitter dat de Colts er rekening mee moeten houden hun seizoen te starten zonder hun quarterback, iets wat nog niet eerder genoemd is. Daarnaast vroeg Irsay aan de fans wie zij als een geschikte veteran quarterback zouden zien.

Na de geruchten dat Indy met Brett Favre in gesprek zou zijn, brachten de Colts een andere quarterback terug van zijn pensioen, quarterback Kerry Collins.

Manning geeft zelf aan hopelijk de wedstrijd op 11 septemver in Houston weer bij de groep te zitten. ,,Ik hoop het echt, ik heb sinds mijn dertiende nog nooit een wedstrijd gemist. En ik wil zeker niet de opening van het seizoen missen,”aldus Manning.

Maandag werd hij alweer gesignaleerd terwijl hij wat passes gooide. Manning startte 227 wedstrijden, inclusief de play-offs, achter elkaar en moet alleen Brett Favre voor zich dulden wat betreft de serie meest gestarte wedstrijden achter elkaar.

Foto: foxsports.net

Ook leuk om te lezen