College Gameday Kijktips: speelronde 14 (Rivalry Weekend!)

Door

Melvin Gordon

‘Rivalry Weekend’ is de belangrijkste weekend van het reguliere College Football-seizoen, want dit weekend worden heel veel seizoenen gemaakt of gebroken. Deze week dus wat extra aandacht voor de klassieke derby’s in College Football. Onze Game of the Week is de clash tussen de Florida Gators en de Florida State Seminoles.

#15 Auburn @ #1 Alabama (01:45)
De Iron Bowl is sinds 1893 al 78 keer gespeeld, maar vorig jaar was toch wel het toppunt van deze rivaliteit. Auburn won in de laatste seconden door een gemiste field goal terug te lopen voor een touchdown en ging daarmee in plaats van Alabama naar de National Championship Game. Auburn heeft het de afgelopen weken moeilijk, maar ze zullen zeer gemotiveerd zijn om hun aartsrivaal en plek in de play-offs te ontnemen. Aan quarterback Blake Sims en wide receiver Amari Cooper om de kansen van Alabama in leven te houden.

#2 Oregon @ Oregon State (02:00)
Deze wedstrijd is al 117 keer gespeeld sinds 1894 en heet ook wel de ‘Civil War’. Oregon heeft de laatste zes ontmoetingen gewonnen en is ook zwaar favoriet voor deze wedstrijd. Toch zal het geen makkie worden want Oregon State verpestte het seizoen van Arizona State al, toen de nummer zeven van de ranglijst. Om dat nogmaals te doen tegen de rivaal moet motivatie genoeg zijn voor Oregon State.

#4 Mississippi State @ #19 Mississippi (21:30)
‘The Battle for the Golden Egg’ is de wedstrijd van het jaar in Mississippi, en dit jaar wordt het ook weer een klapper. Vorig jaar kreeg Mississippi State quarterback Dak Prescott al de heldenstatus door de overwinning binnen te slepen in overtime, dit jaar kan hij een legende worden door de Bulldogs in de running te houden voor de eerste nationale titel in de geschiedenis van de school. Als Mississippi State wint dan staan ze namelijk zeker weten in de play-offs, want zij komen niet in aanmerking voor een Conference Title Game en zijn dus uitgespeeld.

Michigan @ #6 Ohio State (18:00)
Hier leven Ohio State fans het hele jaar naar toe, ook dit jaar weer. De vraag is of Ohio State zich niet beter op kan laden voor de winnaar van de onderstaande wedstrijd, want die gaat om de titel in de Big Ten. Winst in beide wedstrijd zou wel eens een play-off plek kunnen betekenen, zeker als één van de teams in de top 5 verliest. Het is onderhand vrijwel zeker coach Brady Hoke na dit seizoen zal vertrekken bij Michigan, en het zou wat zijn als hij met zijn laatste wedstrijd een grote upset zou kunnen behalen tegen het team van Urban Meyer.

De vraag zal trouwens zijn of alle spelers met hun hoofd helemaal bij de wedstrijd zullen zijn. Ohio State verdediger Kosta Karageorge is namelijk al sinds woensdag vermist.

#18 Minnesota @ #14 Wisconsin (21:30)
Er staat veel op het spel bij de wedstrijd om de bijl van Paul Bunyan. De winnaar van de derby speelt namelijk tegen Ohio State in de Big 10 Championship Game. Minnesota is één van de verrassingen van het seizoen, maar zal de hele wedstrijd met veel scherpte moeten spelen om Heisman favoriet Melvin Gordon onder de 200 yards te houden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen