College BB MVP: ‘Nieuwe LeBron’ gaat los, upset voor UNC

Door

simmons

Wie de sterren van morgen wil leren kennen, moet het college basketball van vandaag volgen. Elke week brengt Sport Amerika jou de beste college speler van de afgelopen week, de College MVP. Daarnaast rapporteren we ook over de prestaties van ‘big names’ als Ben Simmons, Marcus Paige, Georges Niang, Skal Labissière en Jaylen Brown. Week 1: ‘Nieuwe LeBron’ gaat los, upset voor UNC.

College MVP: Ben Simmons

In 2014 leerden we al eens de ‘nieuwe LeBron James’ kennen toen Andrew Wiggins een ongelooflijke hype creëerde. Maar laten we eerlijk zijn: de nieuwe King is Ben Simmons. De veelzijdige forward van LSU raast momenteel door de college basketball ranks en liet in zijn eerste vier wedstrijden gemiddeld 19 punten, bijna 15 rebounds, vijf assists, twee steals en een block noteren, met een FG% van 57,7 en een FT% van 81. Are you kidding me? Simmons is een BAAS.

https://youtu.be/re8J8xCeY2o

Sterrenwacht: Valentine speelt sterk, Labissiere zoekt

Simmons was geweldig en ook Kris Dunn speelde tot nu toe super. Maar wat dan gezegd van Denzel Valentine? De senior guard van Michigan State liet een triple-double noteren tegen Kansas en is voorlopig goed voor gemiddeld 15 punten, negen rebounds en tien assists. Een walking tripble-double dus! Al kunnen zijn FG% van 41 en 3P% van 31 nog wel wat beter…

De Kentucky Wildcats zijn nog perfect dit seizoen. Skal Labissiere is aan een degelijk begin van zijn college carrière bezig. Hij tekende tot nu toe voor gemiddeld 14 punten, vier rebounds en twee blocks. Maar ook voor 3,5 fouten per wedstrijd. Defensief heeft de center uit Haïti het nog moeilijk en offensief zoekt hij zijn weg.

https://youtu.be/d_aO2z-s_XA

Verrassing van de week: upset voor Tar Heels

De North Carolina Tar Heels werden als eerste gerangschikt in de preseason polls, maar al in hun vierde wedstrijd van het seizoen ging het mis. Northern Iowa versloeg de Tar Heels met 71-67, ondanks 25 punten van Justin Jackson.

Statline van de week: Ben Simmons 21-20-7 tegen Marquette

Winnen kon Simmons met zijn LSU Tigers niet tegen Marquette. De Tigers gingen namelijk met 81-80 onderuit. Aan Simmons heeft het echter niet gelegen. De freshman pakte uit met een geweldige dunk…

…en liet liefst 21 punten, 20 rebounds, zeven assists en twee steals noteren.

Het hoogtepunt van de week komt op naam van Kris Dunn. De point guard leidde Providence naar een 83-76 zege tegn NJIT met 22 punten, tien rebounds, negen assists en zeven steals.

https://youtu.be/tyxKpKNsLs0

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen