Cleveland wil All-Star Game in 2018 organiseren

Door

50 Greatest Players in NBA History, 1997 NBA All Star Weekend

Na LeBron James, Kevin Love en Kyrie Irving wil Cleveland nog meer All-Stars binnenhalen. De stad heeft namelijk een officieel bid ingestuurd om het All-Star Weekend in 2018 te organiseren. Mocht de NBA het uiteindelijk toekennen aan de stad uit Ohio, dan worden het drukke jaren voor burgemeester en de politie. Volgend jaar worden namelijk ook al de College Basketball regional finals in Quicken Loans Arena afgewerkt.

“Er gebeuren mooie dingen in de stad. Je voelt de enthousiasme en trots bij de mensen van Cleveland. Zulke evenementen organiseren in de Quicken Loans Arena is belangrijk voor de staat Ohio”, vertelde Cavaliers CEO Len Komoroski. De Quicken Loans Arena werd dankzij eigenaar Dan Gilbert al in een hypermoderne Arena getransformeerd, met de grootste videoscherm in de NBA. De laatste keer dat de All-Star Weekend werd georganiseerd in de Q, was in 1997. Het was destijds een memorabele evenement. Zo won Kobe Bryant de dunk contest en blonk Allen Iverson uit tijdens de rookie game. Ook werden de 50 beste basketballers aller tijden gepresenteerd.

Met de organisatie van de regionale finale in het College Basketball toernooi in 2015 en de Republican National Convention in 2016 hopen de inwoners van Cleveland ook NBA’s grootste feestje binnen te halen in 2018.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen