Cleveland verliest weer, Toronto blijft winnen

Toronto Raptors v Cleveland Cavaliers

De Cleveland Cavaliers liepen zaterdag tegen hun vierde verliespartij op rij aan. De Toronto Raptors waren te sterk en zij wonnen juist hun vierde wedstrijd op rij met 110-93. Cleveland begon de wedstrijd sterk en had in het tweede kwart nog een voorsprong van achttien punten. Bij rust was deze voorsprong echter compleet verdwenen en stonden de Raptors zelfs twee punten voor. Wederom werd duidelijk, dat de verdediging de achilleshiel van de Cavaliers is. De laatste keer dat de Drakes wonnen van een team met LeBron James op het roster was in oktober 2009.

De gevierde man bij Toronto was Lou Williams. Williams scoorde 36 punten vanaf de bank en haalde hiermee zijn career high. Williams was niet te stoppen en nam in het tweede kwart de Raptors bij de hand om, met onder andere een driepunter at the buzzer.

Verder waren bij Toronto uiteraard usual suspects Kyle Lowry en DeMar DeRozan weer lekker bezig. DeRozan was goed voor twintig punten. Lowry scoorde er 23, deelde acht assists uit en deed dit alles zonder turnovers. Bij Cleveland was het Kevin Love met 23 punten bovenaan de lijst. Kyrie Irving schoot 21 punten bij elkaar. James had geen goede avond, scoorde slechts vijftien punten met één rebound, maar hij had wel de meeste assists met tien.

Tip-Off
In Houston wisten de Rockets de Texaanse derby tegen de Dallas Mavericks te winnen met 92-95. De Rockets wisten de wedstrijd te winnen zonder Dwight Howard, die nog steeds met een knieblessure aan de kant zit. James Harden was er wel en liet zien dat hij, naast een dodelijk aanvallend wapen, ook iets met de kritiek op zijn verdedigend werk gedaan heeft. Harden pakte een steal laat in de wedstrijd, die er mede voor zorgde dat de overwinning binnengesleept werd. Het belangrijste is, dat verdedigen Harden echt lijkt te interesseren dit seizoen. Hij zei er het volgende over:

I was missing shots. Defensively I just tried to lock in. I think everybody did a good job of locking down no matter if we were making shots or not.

Net voor rust was er ook nog een opstootje tussen James Harden en Tyson Chandler. Harden werd (ogenschijnlijk licht en niet met opzet) in zijn gezicht geraakt door Chandler op een play, waarbij Harden ook nog een loopovertreding maakte. Chandler wilde hem overeind helpen maar Harden weigerde dit. Toen Chandler wegliep en Harden alweer overeind gekrabbeld was, duwde Harden Chandler van achteren, waarna Harden een technische fout kreeg. Na review kreeg ook Chandler een technische fout.

Heel de wedstrijd ging het gelijk op. Met nog minder dan een minuut op de klok ging Dallas met vier punten aan de leiding. Op dit moment schoot Harden twee vrije worpen raak. Monta Ellis wist aan de andere kant niet te scoren, waarop Harden, na een raak jumpshot met bonus free throw, Houston de voorsprong gaf. Hierna pakte Harden dus eerdergenoemde steal op Monta Ellis. Trevor Ariza benutte hierna nog twee vrije worpen, waarmee de eindstand bepaald werd. De Rockets beëindigden hiermee een reeks van zes overwinningen op rij van de Mavericks en wisten zelf ook weer eens te winnen na twee verliespartijen op rij.

Harden was topscorer van de wedstrijd met 32 punten. Ook pakte the Beard acht rebounds. Patrick Beverley was goed voor twintig punten, waaronder zes driepunters. Bij Dallas was het Monta Ellis met het grootste aandeel in de score. Hij maakte zeventien punten. Brandan Wright had vanaf de bank ook een hele goede game met veertien punten en elf rebounds.

Three Point Play
– Het is al geen verrassing meer. Anthony Davis had weer een monstergame vannacht. De Pelicans wonnen van de Utah Jazz met 106-94 en sluiten hiermee hun road trip winnend af. Davis scoorde een career high 43 punten. Ook pakte hij tussendoor nog veertien rebounds mee. Gordon Hayward scoorde wel 31 punten voor Utah en ook Trey Burke schoot er twintig in, maar het mocht allemaal niet baten. Jrue Holiday hielp Davis en de Pelicans mee met negentien punten en negen assists.

– Wat ook geen verrassing meer is, is dat DeMarcus Cousins een beest is. Cousins had 31 punten (en schoot elf op vijftien) en pakte achttien rebounds. Boogie hielp hiermee de Sacramento Kings aan hun achtste overwinning van het seizoen. Dit alles ging ten koste van de Minnesota Timberwolves, die het sinds een paar dagen zonder Kevin Martin moeten doen, die de wedstrijd dus verloren met 113-101.

Bij Minnesota was het Andrew Wiggings die zich van zijn goede kant liet zien. Wiggins had een career high 29 punten en liet zien waarom hij genoemd wordt als potentiële rookie of the year. Verder is het noemenswaardig dat er bij de Timberwolves in totaal zes spelers in dubbele cijfers scoorden.

– De San Antonio Spurs winnen voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd. De Brooklyn Nets werden opzij gezet en de Spurs wonnen de wedstrijd met 99-87. Het lijkt erop alsof de Spurs het ritme gevonden hebben, wat ze naar hun vijfde kampioenschap moet leiden. Drie spelers bij de Spurs scoorden boven de twintig punten. Tim Duncan had de meest opvallende stats deze game in beperkte speelminuten. In 25 minuten kwam Duncan bijna op een triple double uit met zeven punten, zeven assists en tien rebounds. Bij de Nets waren de meest opvallende spelers Deron Williams (24 punten en zeven assists) en Mirza Teletović (22 punten en acht rebounds).