Oklahoma’s Perine verbreekt rushing record Gordon

Door

Kansas v Oklahoma

Vorige week was het Wisconsin runningback Melvin Gordon die geschiedenis schreef door in één wedstrijd voor 408 yards te rushen. Hiermee verbrak Gordon het record van Ladainian Tomlinson, die in 1999 goed was voor 406 rushing yards namens TCU.

Maar amper één week later is het record alweer gesneuveld, Oklahoma’s Samaje Perine is de man die vandaag tegen de Kansas Jayhawks goed was voor 427 rushing yards, en met onderstaande rush verbrak hij het record van Gordon:

Perine, die een freshman is, had in de hele wedstrijd maar liefst acht rushes van 20 yards of meer. Ter vergelijking: negentien teams uit het college football is dat in elf weken niet eens gelukt.

#21 Oklahoma won de wedstrijd tegen Kansas overigens eenvoudig dankzij Perine’s historische middag, pas bij 44-7 werden de Jayhawks uit hun lijden verlost. En de aanwezige Oklahoma-fans konden deze overwinning, plus het record, maar al te goed waarderen:

Tumult in de Big Ten

Tijdens de vroege wedstrijden was er een hoop gaande in de Big Ten conference. In de enige matchup tussen ranked teams leken de #23 Nebraska Cornhuskers op het nippertje te gaan winnen van de #25 Minnesota Golden Gophers, maar dat liep helemaal mis toen wide receiver Demornay Pierson-El de bal niet vast wist te houden voordat hij de endzone in kon duiken:

Minnesota maakte geen fouten meer, en won dankzij deze fumble met 28-24.

Verder besloot #11 Michigan State van de gelegenheid gebruik te maken om Connor Kruse, een senior offensive lineman, een kans te geven om een keer als rusher te acteren. Iets wat je niet elke dag tegenkomt:

Michigan State won met 45-3 van Rutgers, en de score was één van de redenen dat Kruse deze mogelijkheid kreeg.

Tot slot zal het selectiecomité, dat de plekken voor de college football play-offs bepaald, goed nadenken in hoeverre #6 Ohio State gestraft moet worden voor zijn prestatie tegen de Indiana Hoosiers. De Buckeyes wonnen met 42-27, maar stonden in het derde kwart achter tegen de matige Hoosiers – die slechts een 3-8 record hebben – en kwamen pas in het vierde kwart los.

Voorgaande weken hebben ons laten zien dat verschillende ploegen, waaronder #5 TCU en #3 Florida State, ook gestraft werden voor het feit dat zij maar nipt wisten te winnen van zwakke opponenten. Het zou dus zomaar kunnen dat de Buckeyes met deze zwakke prestatie hun kans op een play-offplek hebben verspeeld.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen