Chiefs afgeslacht door Steelers met Le’Veon Bell

bell
Le’Veon Bell is terug bij de Steelers nadat hij geschorst was voor de eerste drie wedstrijden van het seizoen. En de Kansas City Chiefs hebben het geweten ook. De eerste zes snaps waren goed voor drie touchdowns voor Ben Roethlisberger, op weg naar een overtuigende 43-14 overwinning.

De Steelers hadden wat te bewijzen na de smadelijke nederlaag van vorige week en lieten er in eigen huis geen gras over groeien. Met de rentree van de running back moest de verdediging van de Chiefs de aandacht verdelen, waardoor er nog meer ruimte kwam voor de receivers en Big Ben profiteerde optimaal. Twee keer wist hij Antonio Brown in de endzone te vinden en na een kwart stond het al 22-0.

De wedstrijd was gespeeld, waardoor er alle tijd was om te praten over de manier van feestvieren van Brown. Na de eerste wedstrijd kreeg Brown al een boete voor twerken na een touchdown, en na zijn tweede van de wedstrijd vierde Brown weer zijn eigen feestje.

Na afloop vertelde de receiver geleerd te hebben van zijn boete. “Ik mag mijn team niet in een nadelige positie brengen, dus vandaar dat ik niet meer dan twee keer mag pompen in plaats van drie.” Of het genoeg is om een nieuwe boete te ontlopen zullen we van de week horen. De NFL gebruikte op twitter wel vast een animatie van Brown na zijn nieuwe touchdown.

Voor de Steelers is de rentree van Bell in ieder geval goed nieuws, en zolang Roethlisberger, Bell en Brown fit blijven is de aanval van de Steelers angstaanjagend goed.

L.A. Rams blijven verbazen
Het leven in Los Angeles bevalt de Rams wel. Voor het eerst in tien jaar wist de club drie van de eerste vier wedstrijden te winnen. De ploeg van Jeff Fisher, op de eerste dag nog vernederd door de San Francisco 49ers, forceerde vijf turnovers tegen de Arizona Cardinals. Deze sterke verdediging vormde de basis voor een 17-13 overwinning.

Bij de Cardinals nemen de zorgen steeds meer toe. De ploeg heeft na vier wedstrijden al net zo vaak verloren als vorig seizoen, en vooral de thuisnederlagen de Patriots (zonder Tom Brady en Rob Gronkowski) en nu tegen de Rams doen pijn. Bovendien moest Carson Palmer in de slotfase het veld verlaten met een hersenschudding. Tot overmaat van ramp hebben de Cardinals een korte week, want zij komen in Thursday Night Football in actie tegen de Niners.

Door de zege staan de Rams nu bovenaan in de NFC West, een divisie die een strijd zou worden tussen Super Bowl contenders Arizona en Seattle. De komende weken moet blijken of de Rams echt mee kunnen om een plek in de play-offs. Vooral aanvallend zal het beter moeten voor de Rams om de serie door te kunnen zetten.

Indrukwekkende zege Cowboys on the road
Na Tony Romo moest ook Dez Bryant geblesseerd vanaf de kant toekijken. In San Francisco was dit geen probleem, want onder leiding van rookie Dak Prescott kwamen de Cowboys terug van een 14-0 achterstand om met 24-17 van de Niners te winnen.

Voor Dallas was het al weer de derde zege in het nog prille seizoen. Niet alleen de nieuwe quarterback maakt indruk in zijn eerste seizoen, ook running back Ezekiel Elliott maakt de verwachtingen meer dan waar en had in Santa Clara zijn tweede 100-yard rushing game.

De Niners lijken weer een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. De eerste wedstrijd leverde nog een indrukwekkende zege op tegen de L.A. Rams, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Nederlagen op bezoek bij Carolina en Seattle zijn misschien ingecalculeerd, maar van enige strijd was geen sprake. Dit was misschien ook de reden dat het stadion zondag meer blauw-wit kleurde dan rood, de fans in San Francisco lijken na vier wedstrijden het seizoen in ieder geval al weer opgegeven te hebben.

Titelverdediger blijft ongeslagen
Het maakt niet uit wie de spelverdeler is in Denver. De verdediging van de Broncos staat als een huis en de Super Bowl winnaar heeft het ideale recept gevonden om te winnen. Na een 27-7 zege op de Tampa Bay Buccaneers is Denver de enige ploeg met vier zeges tot nu toe.

Binnen anderhalve minuut wist Tampa wat voor wedstrijd het zou worden. Een pass van Jameis Winston werd onderschept en de eerstvolgende play leverde een touchdown op van Siemian. De opvolger van Peyton Manning moest aan het einde van het tweede kwart met een schouderblessure naar de kant en werd vervangen door rookie Paxton Lynch.

Niet dat dit veel uitmaakt in Denver. De verdediging stond na rust geen punt meer toe en een field goal in het derde kwart en een touchdown in het vierde kwart zorgden voor de 27-7 eindstand.

Saints verrassen Chargers met comeback
De San Diego Chargers leken de zege tegen de Saints in de zak te hebben. De ploeg van Philip Rivers stond met 34-21 voor met minder dan vijf minuten op de klok. Twee fumbles zorgden er voor dat Drew Brees de kans kreeg zijn oude club te verslaan en dat is wel aan de quarterback toevertrouwd. Met een 35-34 zege stapten de Saints in het vliegtuig terug naar New Orleans.

Het was voor Brees de eerste wedstrijd in San Diego sinds hij er in 2005 zijn schouder blesseerde. Door de blessure wilden de Chargers zijn contract niet verlengen en vertrok de quarterback naar New Orleans. Het was voor Brees bijzonder om terug te zijn in het stadion waar hij zijn NFL-loopbaan begon en waar het door de blessure voortijdig dreigde te eindigen.

“That last game in San Diego, I thought my career might have been over. As I walked off the field, I thought it might be the last game I would ever play.”

Brees kreeg een nieuwe kans in New Orleans, waar hij eenmaal de Super Bowl won. En gisteren kreeg hij zijn revanche tegen de Chargers door in de slotminuten zijn ploeg naar de zege te leiden.