SEAHAWKS BLAZEN BRONCOS WEG IN SUPER BOWL

hawks600

In een Super Bowl die nooit een wedstrijd was, hebben de Seattle Seahawks zich verzekerd van de Vince Lombardi Trophy. In een blowout van ongekende proporties (43-8), werden de Denver Broncos uit MetLife Stadium in East Rutherford geblazen.

Super Bowl XLVIII begon met een mislukte Denver snap (resulterend in een safety na 12 seconden) en die tik kwam de misschien wel beste aanval aller tijden nimmer meer te boven. Peyton Manning speelde wellicht z’n slechtste wedstrijd ooit (twee picks nog voor rust, een fumble in het vierde kwart) en kreeg van de Seattle D-line nog geen centimeter ruimte, terwijl z’n receivers er maar niet in slaagden vrij te komen.

Welbeschouwd was de wedstrijd al halverwege het tweede kwart beslist, toen (Super Bowl MVP) Malcolm Smith de Seahawks middels een onvervalste pick six vanaf de eigen helft (69 yards) op een 22-0 voorsprong zette.

Het had nog even spannend kunnen worden, als de referees kort voor rust niet een DPI op Julius Thomas over het hoofd hadden gezien. In plaats van een Broncos touchdown, rende Percy Harvin namens Seattle onmiddellijk na rust de kickoff return binnen voor de zes punten, die het laatste sprankje Broncos-hoop de grond in boorde.

Het duurde tot diep in het derde kwart eer Demaryius Thomas voor Denver iets terug kon doen. De Seattle Seahawks zaten toen echter al lang en breed op de platte kar.