Chargers pass rusher Ingram scheurt ACL, mist seizoen

Door

Melvin IngramDe San Diego Chargers hebben nog voor de start van training camp een zware klap te verduren gekregen. Het team maakte vannacht bekend dat pass rusher Melvin Ingram de knieband in zijn linkerknie heeft gescheurd. Hij liep de blessure op tijdens ‘organized team activities’, waarbij fysiek contact tussen spelers niet is toegestaan.

Ingram werd vorig jaar gekozen in de eerste ronde van de NFL Draft. Hij was in zijn eerste seizoen in de NFL goed voor 41 tackles (21 solo), een sack en een forced fumble. De Chargers zagen pass rushers Shaun Phillips en Antwan Barnes vertrekken tijdens free agency, en rekenden dit seizoen op Ingram om de progressie die hij eind vorig seizoen liet zien door te zetten.

Tom Telesco, de kersverse GM van het team uit Californië, is direct begonnen met de zoektocht naar een vervanger. Hij heeft contact opgenomen met veteraan Dwight Freeney, een oude bekende uit de jaren die hij doorbracht in de front office van de Indianapolis Colts.

Freeney speelde de eerste tien jaar van zijn carrière als defensive end, alvorens vorig seizoen de overstap te maken naar outside linebacker in de nieuwe 3-4 formatie van de Colts. In die nieuwe rol wist hij slechts vijf keer de quarterback te bereiken voor een sack. Als Freeney met de Chargers tot overeenstemming komt zal hij ook bij zijn nieuwe team als outside linebacker worden opgesteld.

Foto: Getty Images 

Ook leuk om te lezen