Caron Butler verkiest Oklahoma boven Miami

Door

Los Angeles Clippers v Memphis Grizzlies - Game Four

Caron Butler speelt de rest van het NBA-seizoen voor de Oklahoma City Thunder. Volgens Yahoo! Sports verkiest de 33-jarige veteraan de ploeg van Kevin Durant boven die van LeBron James, de Miami Heat.

De Milwaukee Bucks kochten donderdag het contract af van de shooting guard die zaterdag pas zijn krabbel kan zetten nadat hij het waivers proces heeft doorlopen. Butler heeft het idee dat hij bij de Thunder de beste kans maakt op het winnen van een titel. Een klap voor de Heat die eerder ook al nul op het rekest kregen van Danny Granger.

Gek genoeg begon Butler zijn NBA-loopbaan in South Beach. Miami koos hem als tiende in de 2002 NBA Draft om hem vervolgens na twee seizoenen naar de Los Angeles Lakers te verschepen in ruil voor Shaquille O’Neal. Het leverde de Heat twee jaar later het kampioenschap op aan de hand van een uitstekende Dwyane Wade.

Butler scoorde dit seizoen voor de Bucks gemiddeld elf punten per wedstrijd en pakte daarbij 4.6 rebounds in 24 minuten speeltijd. Hij wordt gezien als een versterking op de small forward positie voor de Thunder die drie thuiswedstrijden op rij hebben verloren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen