Cardinals slaan belangrijke slag bij de Seahawks

Door

Palmer
De Arizona Cardinals hebben zondag een belangrijkste stap gezet richting winst in de NFC West en de play-offs. De grote concurrent de Seahawks werd met 39-32 verslagen. In Seattle nog wel. De achterstand van de ploeg van Pete Carroll is nu drie wedstrijden op de Cardinals en twee op de wild-card posities, in handen van Green Bay en Atlanta. Het gaat hierdoor lastig worden voor de Seahawks om zich alsnog voor de play-offs te plaatsen.

Niet alleen de resultaten maken het moeilijk te geloven dat de Seahawks (4-5), ook het spel lijkt in niets op wat de Seahawks de afgelopen twee jaar naar de Super Bowl bracht. In de eerste helft waren de Cardinals (7-2) oppermachtig en wisten de Seahawks aanvallend weinig klaar te spelen. Tekenend voor de huidige malaise is deze botsing van Russell Wilson met een ‘blocker’ van de offensive line. Wilson verliest de bal, met als gevolg een safety.

Het waren twee van de 22 punten die de Cardinals in het tweede kwart(!) wisten te scoren. De Seahawks wisten hier een geslaagde drive tegenover te stellen en keken hierdoor halverwege tegen een 22-7 achterstand aan.

Dat het na rust nog spannend werd kwam uiteraard door de verdediging van de Seahawks. Op het oog is ook de defensie in Seattle minder goed dan afgelopen jaren, maar dit lijkt vooral te komen omdat de ploeg lang op het veld staat en aanvallend weinig klaar weet te spelen. In het vierde kwart dwong de ploeg twee fumbles af, waaronder deze waarbij het lijkt of het een mislukte punt is, maar het is toch een echte sack op de quarterback.

De tweede sack werd door Bobby Wagner teruggelopen voor een touchdown en een 29-25 voorsprong voor Seattle. Opnieuw wist de ploeg dit niet vast te houden, want in alle vijf de nederlagen heeft Seattle in het vierde kwart op voorsprong gestaan. Dit keer was het ook de klasse van Carson Palmer die er met twee touchdowns voor zorgde dat de Cardinals de winst mee konden nemen naar de woestijn.

In de schaduw van de ongeslagen teams is Palmer bezig aan de beste periode in zijn loopbaan, die vorig seizoen helaas werd onderbroken door een blessure. Maar met Palmer als quarterback zijn de Cardinals bijna niet te verslaan.

Het is te hopen dat Palmer dit jaar fit blijft en het ook in de play-offs mag laten zien, want het is duidelijk dat Arizona een ploeg is om rekening mee te houden. Iets wat het zondag in eigen stadion mag bewijzen tegen de Cincinnati Bengals, die nog ongeslagen zijn, maar het vanavond nog op moeten nemen tegen de Houston Texans. De Seahawks krijgen volgende week de 49ers op bezoek en dit lijkt een ideale tegenstander om aan het zelfvertrouwen te werken. Met nog uitwedstrijden tegen de Cardinals en Vikings op het programma kan Seattle zich ook geen misstap meer veroorloven wil het nog een kans hebben om de Super Bowl terug naar de stad te halen.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Daan 8 jaar ago

    Go Cards!!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen