Buzzer beater J.R. Smith helpt Knicks langs Bobcats

New York Knicks @ Charlotte Bobcats, 100-98.

Waar de Knicks vaak een beroep doen op Carmelo Anthony voor het beslissende schot, was het deze keer J.R. Smith die zijn team met een fallaway jumper in de slotseconden aan de overwinning wist te helpen. Het was een noodgedwongen actie van Smith aangezien Anthony, met nog iets meer dan twee minuten te spelen, het veld moest verlaten met een snee in zijn linkerhand. Of hij vanavond kan spelen tegen de Heat is nog onduidelijk. Anthony, die tot nu toe een uitstekend seizoen beleeft, speelde een sterke eerste helft waarin hij 20 van zijn in totaal 23 punten scoorde. Teamgenoot Tyson Chandler had 18 punten en 17 rebounds.

Kemba Walker was met 25 punten en 11 assists de grote man bij de Bobcats, die nu vijf wedstrijden op rij hebben verloren. Ben Gordon was goed voor 17 punten.

Denver Nuggets @ Atlanta Hawks, 104-108.

Josh Smith gaf zichzelf een mooi cadeau voor zijn 27ste verjaardag. Vlak voor tijd stal de jarige job de bal en dunkte Atlanta naar een voorsprong van vier punten met nog een halve minuut te gaan. Het bleek de mokerslag voor Denver dat nu vier van zijn laatste vijf wedstrijden heeft verloren. Al Horford speelde uitstekend voor de Hawks met 25 punten en 12 rebounds. Lou Williams noteerde 16 punten en maakte vier belangrijke vrije worpen in de laatste minuut. Ty Lawson voerde de Nuggets aan met 32 punten.

Dallas Mavericks @ Los Angeles Clippers, 90-112.

De Clippers lijken momenteel niet te stoppen. In het Staples Center in LA wonnen Blake Griffin en co hun vierde wedstrijd op rij. Deze keer was Dallas, dat weinig verzet bood, het slachtoffer. Griffin eindigde met 19 punten en 13 rebounds. Chris Paul had ook een double-double met 14 punten en 13 assists. Vince Carter werd topscorer bij de Mavs met 16 punten.

Orlando Magic @ Utah Jazz, 81-87.

Al Jefferson had zijn beste wedstrijd van het seizoen met 31 punten en 15 rebounds en leidde de Jazz daarmee naar een broodnodige zege op de Magic. Orlando, dat drie kwarten lang tegen een achterstand aankeek, kwam mede dankzij Glen Davis (18 punten, 12 rebounds) sterk terug in het vierde kwart, maar een driepunter van Randy Foye en twee benutte jumpers op rij van Jefferson velden het vonnis over de ploeg uit Florida.

Toronto Raptors @ Sacramento Kings, 107-100.

Onder leiding van Tyreke Evans, die twee late driepunters noteerde, en DeMarcus Cousins (25 punten, 13 rebounds) waren de Kings vannacht te sterk voor Toronto in een duel tussen twee van de zwakste teams in de NBA. Evans zette zijn ploeg bij een gelijke stand van 95-95 met een driepunter op een beslissende voorsprong. Dertig seconden maakte hij er nog één, met nog een kleine twee minuten te spelen. Hij eindigde met 23 punten. Bij Toronto was Kyle Lowry de grote man met 34 punten en 11 assists.