Briscoe pakt zege IndyCar Sonoma, leider Power tweede

Ryan Briscoe heeft de zege gepakt in de IndyCar Grand Prix of Sonoma. De 30-jarige Australische coureur van Team Penske passeerde de finish een kleine halve seconde eerder dan zijn ploeggenoot en leider in het algemeen klassement Will Power. Het was de eerste zege voor Briscoe in twee jaar.

Het was bijna alsof die eerste plek vooraf voor Briscoe bestemd was. In de afgelopen vier jaar eindigde een keer als tweede, derde en vierde. Alleen die eerste plaats ontbrak nog op de erelijst. Met een miniem verschil hield hij dus Power, die van pole position was vertrokken, achter zich. “Een belangrijke zege. Ik was niet meer zo overtuigd of ik ooit nog wel eens zou winnen”, stelde een blije Briscoe na afloop van de race. “Het was een mooi gevecht met Will en zeker dat ik hier in Sonoma win is schitterend. Ik pakte hier zeven jaar geleden mijn eerste pole position.”

Power bouwt zijn voorsprong in het algemeen klassement op de tweede plaats wel verder uit. De Australiër vergroot de voorsprong van van 5 naar 36 punten op zijn naaste belager Ryan Hunter-Reay: 422 om 386. De Amerikaan lag in Sonoma tot tien ronden voor het einde op een mooie derde plaats te wachten op zijn kans, maar werd door een andere coureur van achteren geraakt. Hij kwam tot stilstand en zag het hele veld aan zich voorbijtrekken. Hunter-Reay moest tot zijn frustratie genoegen nemen met de achttiende plaats.

Met nog twee races te gaan heeft de Amerikaan, die in de laatste race ook al te maken kreeg met pech, een klein wonder nodig om Power nog voorbij te kunnen steken in het klassement. De volgende wedstrijd staat aankomende zondag op het programma als de racers afreizen naar Baltimore.