Braun geeft dopinggebruik toe, Yankees winnen vijfde op rij

Door

Milwaukee Brewers v Pittsburgh Pirates

Vorige maand werd Ryan Braun samen met dertien andere spelers geschorst voor hun aandeel in de Biogenesis-zaak. Gisteren gaf Braun voor het eerst publiekelijk toe dat hij tijdens zijn MVP seizoen in 2011 doping gebruikte. “Het was een grove fout waarvoor ik mij diep schaam, en ik maakte het alleen maar erger door niet meteen mijn fouten toe te geven.”, aldus Braun. Met dat laatste doelt de Brewers outfielder op oktober 2011, toen Braun ook al werd betrapt maar werd vrijgesproken nadat bleek dat er niet zorgvuldig was omgegaan met zijn urinemonster. Vervolgens beweerde Braun dat hij inderdaad onschuldig was en werd de man die zijn urinemonster had getest, Dino Laurenzi Jr., uit zijn functie ontheven.

Leading Off

Er werd gelukkig ook nog honkbal gespeeld! De New York Yankees blijven vechten voor een play-off plek, gisteren moesten de Toronto Blue Jays er wederom aan geloven en wonnen de Bronx Bombers in eigen huis met 5-3 mede dankzij een sterke prestatie van Andy Pettite (9-9, 4.26). New York is nu 12-1 tegen Toronto dit jaar en het zal de Yankees deugd doen dat ze dit jaar nog zes keer mogen spelen tegen de Blue Jays die maar niet weten te winnen van de Yankees dit seizoen. New York staat door de overwinning nog maar 3.5 wedstrijd achter de wild-card leiders Oakland en Tampa Bay.

Three Strikes

  • Clayton Kershaw (13-7, 1.72) was wederom dominant als altijd voor de Dodgers die met 6-0 wonnen van de Miami Marlins. Kershaw gooide acht puntloze innings voordat Brian Wilson er in kwam. De Ex-Giants closer gaf in de negende inning slechts één honkslag op en had twee strikeouts.
  • Dat er drie teams uit de NL Central in de play-offs uit gaan komen lijkt steeds meer een feit te gaan worden. Gisteren wonnen de Cincinnati Reds nipt met 2-1 van de Arizona Diamondbacks waardoor de achterstand van Arizona op Cincinnati in de wild-card race is opgelopen tot zeven wedstrijden. Het zal voor de ploeg van Didi Gregorius dus niet gemakkelijk worden om een plekje in de play-offs te bemachtigen. De Reds staan ondertussen bovenaan, in de NL Central staan ze nog maar 2.5 wedstrijd achter Pittsburgh
  • Pittsburgh deed ondertussen ook wat het moest doen, er werd met 10-5 gewonnen van San Francisco. Omdat St. Louis echter ook met 6-2 won van de Atlanta Braves blijft er slechts een miniem verschil van één wedstrijd tussen beide teams in het voordeel van de Pirates.

Seventh-Inning Stretch

Domonic Brown was dit jaar een revelatie voor de Phillies, gisteren bewees hij wederom zijn waarde:

Zo blijkt ook maar weer, ook al spelen beide teams in kwestie feitelijk nergens meer om: niets levert zo veel blijdschap en emotie op als een walk-off overwinning!

Yasiel Puig scoort wanneer Yasiel Puig dat wilt, helaas wilde de umpire in dit geval niet meewerken en werden de regels netjes gevolgd:

Het meest belangrijke in het honkbal is toch wel dat je niet de honken vergeet aan te raken, bij Carlos Beltran ging dat gisteren toch bijna fout:

Going Dutch

Kenley Jansen hoefde niet in actie te komen voor de Dodgers terwijl Didi Gregorius en Roger Bernardina beiden in de basis stonden maar niet op het honk wisten te komen (respectievelijk 0-uit-3 en 0-uit-4). Andrelton Simmons sloeg voor de Braves 2-uit-4 maar toch verloor Atlanta met 6-2 van de St. Louis Cardinals.

Extra Innings

  • Er vonden gisteren nog twee noemenswaardige transacties plaats. Kurt Suzuki, de 29-jarige catcher van Washington gaat richting Oakland. Vorig jaar kwam Suzuki via een trade van Oakland naar Washington en nu maakt hij weer de omgekeerde weg. Oakland mist hun beide catchers, John Jaso en Derek Norris, en kan Suzuki dus goed gebruiken in de play-off race.
  • Daisuke Matzuka tekent een contract bij de New York Mets, Matszuka tekende eerder dit jaar een contract bij de Indians maar kwam daar nooit verder dan hun Triple-A team. De Mets kunnen een pitcher momenteel goed gebruiken, Jeremy Hefner moet naar alle waarschijnlijkheid onder het mes voor een Tommy John operatie terwijl ook het seizoen van Jennry Mejia afgelopen is: bij hem moet een botje verwijderd worden bij de elleboog.

Scoresheet

Arizona Diamondbacks (65-61) @ Cincinnati Reds (73-55), 1-2

Los Angeles Dodgers (75-52) @ Miami Marlins (48-78), 6-0

Toronto Blue Jays (57-71) @ New York Yankees (68-59), 3-5

Minnesota Twins (56-70) @ Detroit Tigers (74-53) 6-5

Washington Nationals (63-64) @ Chicago Cubs (54-73), 5-4 na dertien innings

Colorado Rockies (59-70) @ Philadelphia Phillies (57-70), 4-5

Chicago White Sox (52-74) @ Kansas City Royals (64-62), 4-3 na twaalf innings

Atlanta Braves (77-50) @ St. Louis Cardinals, 2-6

Pittsburgh Pirates (75-52) @ San Francisco Giants (56-71), 10-5

 

Ook leuk om te lezen