Dolphins verslaan Patriots en houden playoff kansen levend

Door

New England Patriots v Miami Dolphins

Bij aangename temperaturen in het Sun Life Stadium gingen de Miami Dolphins (8-6) er met een 20-24 overwinning brutaal met de winst vandoor tegen de New England Patriots (10-4). En dat was ze de voorgaande zeven keer niet gelukt. Door de overwinning blijven de playoff kansen van de Dolphins levend en kruipen ze met nog twee wedstrijden te gaan, gevaarlijk dicht naar de AFC East leiders toe.

Na vandaag mogen we wat de Pats betreft wellicht over ‘slecht weer footballers’ spreken. Zonder Rob Gronkowski missen de Pats een zeer belangrijkste sterkhouder en dat liet zich voelen. Desondanks lukte het Brady om in de laatste drive van de wedstrijd zijn ploeg van de eigen 20-yard lijn tot aan de 14-yard lijn van de Dolphins te komen, maar zijn alles beslissende pass werd onderschept door safety Michael Thomas.

Man van de wedstrijd was Dolphins quarterback Ryan Tannehill. Drie keer vond hij één van zijn receivers voor een touchdown. In totaal wist hij liefst 312 yards te produceren en was 25-voor-37. Receiver Mike Wallace was goed voor 105 yards.

Third and Long

• Robert Griffin III werd aan de zijlijn gehouden met als reden dat ze hem willen sparen en voorzichtig aan al aan het volgende seizoen aan het denken zijn. Menig analist zette hier zijn vraagtekens bij en intussen komen er steeds meer discussies op gang over de kwaliteiten van RG3. Kirk Cousins mocht starten tegen de Falcons en liet veelbelovend spel zien. Goed genoeg voor een overwinning was zijn prestatie echter niet. Tony Gonzalez doorbrak de 15.000 receiving yards-barrière. De tight end van de Falcons is de vijfde speler ooit die dit huzarenstukje klaarspeelt.

• Jay Cutler keerde terug bij de Chicago Bears na een blessure. Hoewel hij overduidelijk nog wat roestig was, hij gooide twee interceptions in de eerste helft, bezorgde hij de Bears wel de overwinning op bezoek bij de Cleveland Browns. De Bears mogen nog steeds dromen van de divisiewinst. Verlies van concurrent Detroit Lions is daarvoor wel noodzakelijk. Het hoogtepunt van de wedstrijd tussen de Bears en de Browns was een schitterende touchdown van Alshon Jeffery. Voor de derde week op rij scoorde de sophomore met een spectaculaire catch.

• Colts linebacker Robert Mathis verbrak het single-season en carrière sacks record met een safety in de tweede helft van de wedstrijd tegen de Texans. Het zal niemand verbazen dat de Indianapolis Colts weinig problemen kenden tegen de geplaagde Houston Texans. Met het twaalfde verlies op rij lijken de Texans met de week zekerder van de eerste draft pick. De Colts daarentegen hebben zich al verzekerd van het naseizoen en hebben nog een theoretische kans op een first round bye.

Fourth Down

RGIII is not going anywhere for a while:

827782649

Dolphins’ holder zijn is niet altijd fijn:

g4JDzGr

De touchdown pass van Jay Cutler op Alshon Jeffery:

tdj3hdawq

Do not mess with Steven Jackson:

11387938153_8220a2f202_o

Scoreboard

New England Patriots (10-4) @ Miami Dolphins (8-6) 20-24

Washington Redskins (3-11) @ Atlanta Falcons (4-10) 26-27

Chicago Bears (7-6) @ Cleveland Browns (4-9) 38-31

Houston Texans (2-12) @ Indianapolis Colts (9-5) 3-25

 

1 Reactie
  1. John 9 jaar ago

    Mooi onderdeel van MMQB over Dolphins’reddende engel Michael Thomas:

    http://mmqb.si.com/2013/12/16/nfl-week-15-monday-morning-quarterback/

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen