Tony Romo heeft wederom geen zin in playoffs

Door

Green Bay Packers v Dallas CowboysWe moeten terug naar 2009 voor deelname van de Dallas Cowboys aan het naseizoen en als het aan quarterback Tony Romo ligt blijft dat ook zo. Je grote concurrent Philadelphia Eagles verliest tamelijk verrassend van de Minnesota Vikings en met die wetenschap mag je zelf dus de winst behalen in eigen stadion tegen de Green Bay Packers zonder Aaron Rodgers. Een voorsprong van 23 punten was echter niet genoeg voor America’s Team. De nachtmerrie van Romo en de Cowboys lijkt zich ook dit seizoen te herhalen.

Bad Romo
Met 3-26 thee gaan drinken en in de tweede helft 34 punten toestaan. Welkom in Dallas. Er moet overigens direct worden vermeld dat de Packers exceptioneel goed speelden in de tweede helft. Maar naast het feit dat we allemaal een keertje dood gaan konden ze rekenen op de befaamde ‘4th quarter interception’ van Romo. De nederlaag van de Cowboys is uiteraard op geen enkele manier goed te praten. Sterker nog, Dallas verloor nog nooit een wedstrijd waarin het bij rust met meer dan 20 punten voorstond. Beide ploegen werden na rust echter verrast door Packers quarterback Matt Flynn die vier touchdowns gooide. Schlemiel van de avond was echter Romo, want zonder zijn twee intercepties hadden de Cowboys gewoon gewonnen en de eerste plaats in de divisie gepakt. Green Bay mag ondertussen nog hopen op play-offs. Zeker wanneer Rodgers (waarschijnlijk) volgende week terugkeert en de Detroit Lions ‘Monday Night Football’ verliezen van de Baltimore Ravens.

3rd and long

 • Running back Jamaal Charles evenaarde een franchise record met vijf touchdowns in de met 56-31 gewonnen wedstrijd van de Kansas City Chiefs op de Oakland Raiders. Door de zeer ruime zege is Kansas City verzekerd van (minimaal) een wildcard. De prestatie van de Chiefs is er één voor in de geschiedenisboeken. Het is het vierde team ooit dat na een seizoen waarin veertien wedstrijden werden verloren het daaropvolgende jaar het naseizoen bereikt. De Chiefs staan gelijk met de Broncos in de AFC West, maar verloren de twee onderlinge duels. Er moet dus gehoopt worden op een nieuwe misstap van Denver voor de divisietitel. Voor de Raiders was het een frustrerende avond. Het team kreeg nog nooit in de historie zoveel punten tegen en quarterback Matt McGloin gooide vier intercepties.
 • De Carolina Panthers versloegen de New York Jets door een teamprestatie neer te zetten. Cam Newton deed het prima met 273 yards en één touchdown pass op running back DeAngelo Williams die de bal voor 72 yards naar de end zone bracht. Defensief was Captain Munnerlyn de grote man met twee sacks en een interceptie die hij ook nog eens voor 41 yards terugrende voor een touchdown. Deze twee hoogtepunten waren bepalend voor de 20-30 overwinning op de Jets, die deelname aan het naseizoen definitief uit hun hoofd mogen zetten.
 • Wie had van tevoren gedacht dat de St. Louis Rams een makkelijke avond zouden hebben tegen de New Orleans Saints? Drew Brees was in het eerste kwart echter helemaal uit vorm met twee intercepties (is nog nooit voorgekomen) en twee touchdowns voor de Rams waren dan ook het gevolg. Deze dreunen kwamen de Saints nooit meer te boven en een aantal goede drives van Brees na rust waren niet meer dan een wanhoopspoging. De verdediging van de Saints kreeg bovendien geen grip op Rams rookie running back Zac Stacy die 133 yards en één touchdown noteerde. Een wedstrijd die voor de verandering eens in het eerste kwart werd beslist.
 • Sensatie in Tennessee, maar de Titans stonden uiteindelijk met lege handen. Quarterback Ryan Fitzpatrick gooide 402 yards en vier touchdowns, maar was ook negatief betrokken bij de wedstrijd door twee intercepties te gooien. Ondanks de vele yards die de Titans veroverden waren het de Arizona Cardinals die de hele wedstrijd op weg leken (en waren) naar de overwinning. De ploeg van quarterback Carson Palmer liet in het vierde kwart echter zeventien punten toe, wat extra tijd betekende. Waar de eerste interceptie van Fitzpatrick al was omgezet in een touchdown, betekende een turnover in toegevoegde tijd uiteindelijk de beslissende field goal voor de Cardinals. Voor de man van de wedstrijd moeten we bij de thuisploeg zijn. Tweedejaars wide receiver Kendall Wright ving twaalf ballen voor 150 yards en mag niet onvermeld blijven. De Cardinals blijven door de overwinning in de race voor een wildcard en staan één wedstrijd achter op divisiegenoot San Francisco 49ers. Arizona speelt tijdens de laatste speelronde overigens nog een thuiswedstrijd tegen diezelfde 49ers.

Dez Bryant (Dallas Cowboys) doet een Hans Kraay Jr.’tje met een bekertje:

827797707

 

 

 

 

 

 

 

Had je Jamaal Charles (Kansas City Chiefs) op de bank in je Fantasy Football team? Dan voel je je vast zo:

Dr.-Who

 

 

 

 

 

 

 

Het was echter dé avond van Tony Romo. Sommige dingen veranderen nooit in december:

int

 

 

 

 

 

 

Scoreboard:

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 56-31
New York Jets @ Carolina Panthers 20-30
New Orleans Saints @ St. Louis Rams 16-27
Arizona Cardinals @ Tennessee Titans 37-34
Green Bay Packers @ Dallas Cowboys 37-36

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Dennis 8 jaar ago

  En maar lekker blijven passen in de 2de helft terwijl de Packers de run totaal niet konden stoppen.

  • Darch 8 jaar ago

   Deden ze ook al in Chicago, tegen de slechtste run defense van de NFL.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen