Booker schrijft historie met tweede 50+ wedstrijd op rij

Door


WOENSDAG 27 MAART


BOOKER SCHRIJFT HISTORY VS WIZARDS

De Suns zijn niet vaak terug te vinden in onze samenvattingen, maar de afgelopen weken worden ze steeds vaker meegenomen. Dit keer is het niet per se vanwege een goed resultaat, maar vanwege een persoonlijke topprestatie. Devin Booker scoorde tegen de Wizards namelijk voor de tweede wedstrijd op rij 50 punten of meer, iets wat niemand op zo’n jonge leeftijd ooit voor elkaar heeft gekregen (22 jaar en 148 dagen). Toch waren de 50 punten van Booker niet genoeg voor een zege van de Suns. De Wizards wonnen in Phoenix met 124-121 dankzij een tip in van Thomas Bryant.

Bryant noteerde zelf 18 punten en 19 rebounds en was daarmee niet eens de best presterende speler van de bezoekers. Bradley Beal scoorde 28 punten (5 driepunters), terwijl Jordan McRae (21 PTS) en Jabari Parker (28 PTS, 15 REB) vanaf de bank misschien wel de grootste impact hadden op de wedstrijd. Bij de Suns waren er naast Booker nog vier spelers die meer dan 10 punten scoorden. Deandre Ayton (14 PTS, 10 REB) en Troy Daniels (15 PTS, 5 REB, 5 3PT) waren achter Devin Booker de topscorers van de thuisploeg.

THUNDER VERSLAAN PACERS

Het andere duel dat afgelopen nacht enigszins spannend was, ging tussen de Thunder en de Pacers. Beide teams zijn, in tegenstelling tot de Wizards en Suns, zeker van de play-offs en strijden nu vooral om de hoogste seed mogelijk te worden. Dankzij het welbekende duo Russell Westbrook/Paul George wonnen de Thunder met 99-107.

Paul George was in de NBA samen met Devin Booker de uitblinker van afgelopen nacht. George scoorde 31 punten en schoot vier driepunters binnen. Westbrook scoorde 17 punten met 11 rebounds en 12 assists en noteerde maar weer eens een triple double. Overigens mag ook de impact van Steven Adams niet vergeten worden. Met 25 punten en 12 rebounds had ook hij een belangrijk aandeel in de overwinning. Bij de Pacers was Bojan Bogdanovic met 28 punten en zes driepunters de topscorer. Ook Domantas Sabonis was vanaf de bank belangrijk (18 PTS, 10 REB).

OVERIGE UITSLAGEN

Portland Trail Blazers – Chicago Bulls: 118 – 98

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies: 118 – 103

LA Lakers – Utah Jazz: 100 – 115

(Top/Cover Photo: AP/Ross D. Franklin)

Ook leuk om te lezen