Bobby Ryan verzacht de pijn in Ottawa

Door

Detroit Red Wings v Anaheim Ducks - Game Seven

Het vertrek van aanvoerder Daniel Alfredsson naar de Detroit Red Wings is door Ottawa Senators general manager Bryan Murray aangegrepen om iedereen te verrassen met een stevige trade. Right winger Bobby Ryan werd gehaald van de Anaheim Ducks. Ottawa betaalde een behoorlijke prijs, maar het vooruitzicht van Ryan op de vleugel van Jason Spezza zal de pijn verzachten.

De Senators sturen voor Jakob Silfverberg, prospect Stefan Noesen en een 1st round pick in 2014. Silfverberg brak het afgelopen jaar door in de NHL dankzij 10 goals en 9 assists in 48 wedstrijden voor de jonge Zweedse center. Stefan Noesen kwam dit jaar uit voor de Plymouth Whalers in OHL en was de 21ste pick overall in 2011.

Bobby Ryan lijkt die hoge prijs echter meer dan waard. De vleugelaanvaller werd in 2005 als tweede gedraft en scoorde in zijn eerste vier seizoenen (2008-2012) ieder jaar dertig goals of meer. Afgelopen seizoen stelde zijn cijfers wat teleur (11G, 19A in 46 games), maar Ryan’s kwaliteiten als first line winger staan buiten kijf.

Het is een brutale trade van Bryan Murray, die net als veel volgers van de NHL verbaasd zal zijn geweest dat zijn legendarische aanvoerder onder het mom van “meer kans op een titel elders” naar de Red Wings vertrok, die ten opzichte van de jonge Senators weinig meer kanshebber zijn.

De komst van Ryan laat zonder twijfel aan iedereen zien dat het vertrek van Alfredsson niet te maken heeft met geld of de wens nu te winnen. Bobby Ryan lijkt er vast zin in te hebben om deel uit te maken van hun toekomst.

Ottawa means business. Zoveel is duidelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen