Blik op Baseball 2.0: Manny is back!

Door

Jongens wat is het lekker warm! Net als de rest van Nederland maakte de Sport Amerika-redactie daar afgelopen weekend optimaal gebruik van, onder meer door de allereerste officiële #SportAmBBQ te houden in Amsterdam. Dat betekent natuurlijk niet dat we ondertussen niet meer kijken naar onze geliefde sporten, en dus is het gewoon weer tijd om een blik op baseball te werpen. Oh en we verklappen alvast: in deze Blik op Baseball vind je onder meer de grappigste baseball-gif ooit.

All-Star Weekend
De combinatie van warm weer en de kalender die op juli is beland betekent natuurlijk ook dat het weer tijd wordt om de MLB even stil te leggen. Aankomend weekend is namelijk de jaarlijkse All-Star Game. Terwijl Nederland lekker op het strand lag te bakken of barbecues stond aan te zwengelen, maakte de MLB de teams voor de ‘Midsummer Classic’ bekend. Daarbij genoeg onopvallende, te verwachten namen, maar ook wat namen die voor discussie zorgen.

San Diego Padres v Los Angeles DodgersIn het American League-kamp, waar Detroit-manager Jim Leyland dit jaar de baas is, wordt vooral gekeken naar de positie van catcher. Mauer werd door de fans gekozen als starter, en Leyland riep daarnaast Jason Castro van de Astros op, terwijl je zou kunnen stellen dat Clevelands Carlos Santana er net iets meer recht op had. De keuze is extra discutabel omdat Castro een pick van Leyland zelf is. Van de 34 spelers die op het All-Star Roster mogen worden er tien geselecteerd door fans. De manager mag zeven namen invullen, en de overige zeventien spelers worden geselecteerd op basis van stemmen van de spelers.

Toch is geen van de discussies zou boeiend als discussie wie er via de Final Vote toegevoegd wordt. In de American League gaat het tussen Steve Delabar,  Joaquin Benoit en Koji Uehara. Grote namen, bewezen staat van dienst. In de NL lijkt de pick echter voorbestemd voor Yasiel Puig. Daarover is, onder meer door Ingmar, al veel gezegd eh geschreven, maar het lijkt vast te staan dat Puig een ticket naar New York krijgt. Zo zal iemand met nog geen 150 Major League at-bats zich een All-Star moge nomen. Hoewel zijn recente prestaties het rechtvaardigen, is het in een klassieke sport als Baseball toch… raar.

Manny is back!
Wie je zeker niet zult zien in New York is Manny Ramirez. Dat was tot voorkort nogal wiedes, want Manny had de MLB vaarwel gezegd. Er verschenen obscure YouTube-filmpjes waarin we de slugger van weleer homeruns zagen slaan in exotische competities. Sporters die geen afscheid willen nemen omdat ze niet willen accepteren dat ze sporter-af zijn, het is natuurlijk een bekend fenomeen. Manny viel voor mij, na zijn roemloze aftocht als lid van de Oakland A’s-Organisatie, absoluut in die categorie.

Boston Red Sox v Tampa Bay RaysEn toen was daar ineens het nieuws – wat mij betreft in elk geval – van de week: Manny Ramirez tekent een Minor League contract bij de Texas Rangers en krijgt de kans zich naar een plek op het MLB-roster te knokken. Zou het echt? Zou het zo kunnen zijn dat de man die na meerdere dopingaffaires totaal geen uitzicht meer had op de MLB, toch nog in een van de stadions te zien zal zijn? Voor de hand liggend is het niet, mogelijk is het misschien, maar interessant is het zeker.

Het levert trouwens wel een leuke ‘side-bet’ op. Wie denkt u dat er dit seizoen meer homeruns zal slaan in de MLB: Manny Ramirez of Alex Rodriguez? Zodra de heren zich gemeld hebben op het hoogste niveau zullen we hun voortgang bijhouden in de recaps, maar kijk niet raar op als deze wedstrijd dit jaar eindigt in 0-0…

En dan nog dit…
Sommige beelden hebben eigenlijk geen woorden nodig, of juist heel veel. Want wat deze honkballer bezielde? Logisch nadenkend moet het haast wel een suicide squeeze play zijn geweest, waarbij het van essentieel belang is dat de slagman de bal raakt. Hoe dan ook: het levert in elk geval geniale beelden op. Wat mij betreft nu al de at-bat van het jaar, ook al is het dan geen play uit de MLB zelf.

Met dank aan Lennart Beishuizen voor het idee van de homerun-wedstrijd tussen Manny en A-Rod, en het vinden van bovenstaande GIF.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen