MLB Draft 2013: Astros selecteren Mark Appel met first pick

Door


De eerste ronde van de MLB draft vond gisterenavond plaats. Net als vorig jaar mochten de Houston Astros als eerste kiezen. Vorig jaar lieten zij het grootste talent in de draft lopen, omdat ze bang waren dat hij niet zou tekenen. Zij kozen toen voor jonge korte stop Carlos Correa, terwijl de pitcher die zij lieten lopen door de Pirates werd gedraft.

First overall pick

Diezelfde pitcher keerde dit jaar als college senior terug in de draft, omdat hij er niet uitkwam met Pittsburgh. De Astros zagen hun kans schoon en selecteerden Mark Appel dit jaar wel met de eerste overall pick. Appel heeft dit jaar niet zo’n sterke onderhandelingspositie meer, want hij kan niet meer terugvallen op zijn college (Stanford). De kans lijkt daarom groot dat de Astros er een toekomstige ace bij hebben. Appel is een rechtshandige starter, die met zijn fastball hoog in de 90 gooit en soms zelfs triple digits kan raken. Hij combineert de harde fastball met een scherpe slider en was van alle talenten in de draft waarschijnlijk de pitcher die al het dichtst tegen de MLB aan zit. Dat Appel zelf opgroeide in Houston maakt het verhaal af. Op Twitter gebruikte hij een lyric uit het lied ‘Coming Home’ van Diddy, Dirty Money & Skylar Grey:

Tegenvallende draft class

Toch moeten we niet van hem verwachten dat hij de nieuwe Stephen Strasburg is. De draft class van dit jaar was namelijk geen bijzonder sterke groep. Buiten Appel, nummer twee pick Kris Bryant (Cubs) en nr. 3 Jonathan Gray (Rockies) zaten er geen hele grote college talenten tussen. De Minnesota Twins selecteerde als nummer vier de beste high school pitcher in de draft. Een riskante keuze, want deze Kohl Stewart heeft zich al verbonden aan Texas A&M college en is ook nog eens een van de beste high school quarter backs in het land. Het is dus nog maar de vraag of zij hem ook echt kunnen tekenen.

Nummer twee overall, Kris Bryant, hebben wij overigens in Nederland vorig jaar nog kunnen bewonderen toen hij uitkwam voor Team USA tijdens de Haarlemse Honkbalweek. Uit dat team werden nog eens vier anderen gedraft in de eerste ronde: D.J. Peterson (12e, Seattle Mariners), Marco Gonzales (19e, St. Louis Cardinals), Jonathon Crawford (20e, Detroit Tigers), Ryne Stanek (29e, Tampa Bay Rays).

De New York Yankees mochten in deze draft drie keer kiezen in de eerste ronde dankzij het vertrek van Nick Swisher en Rafael Soriano via free agency. De Nationals, de Angels en de Brewers verloren dankzij het aantrekken van Soriano, Josh Hamilton en Kyle Lohse het recht op een first round pick. In onderstaand overzicht zie je in welke volgorde de spelers in de draft geselecteerd zijn. Over de grootste talenten lees je in het komende Magazine nog veel meer!

draft

Ook leuk om te lezen